Δ. Τριανταφύλλου, καθ. Πανεπιστημίου Καντίρ Χας: Πρέπει να εκδοθεί Navtex για να ξεκινήσει το «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Array

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα μετά τα μηνύματα στήριξης από Βερολίνο και Παρίσι έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού, ενώ έκδηλος είναι ο εκνευρισμός στην Άγκυρα.

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Καντίρ Χας στην Κωνσταντινούπολη μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» σημειώνοντας ότι η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει στον κόσμο ότι είναι μια αυτόνομη περιφερειακή δύναμη και δεν υποτάσσεται σε κανέναν.

Μιλώντας για το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν», εξήγησε ότι για να ξεκινήσει την πορεία που έχει προγραμματίσει, θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική Navtex.

Για να βγει το γεωτρύπανο θα πρέπει να υπάρξει και μια Navtex, η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Νομίζω ότι θα βγει 9 Αυγούστου, όπως έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι. Σε αυτά οι Τούρκοι κάνουν αυτά που δηλώνουν” εκτίμησε ο καθηγητής,

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι για να ξεκινήσει το ταξί του το γεωτρύπανο, απαιτούνται πρώτα δοκιμαστικά στις τουρκικές ακτές. Είναι δηλαδή μέρος της όλης διαδικασίας η έξοδος του πλοίου από το λιμάνι στο οποίο βρισκόταν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος