Αν. Τζανακόπουλος (Καθηγητής Οξφόρδης) για Τζόνσον: Δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση Παπαδήμου στη Μ. Βρετανία (video)

Σε μια κλωστή κρέμεται το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον μετά τις συνεχείς παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών του. Ο Αντώνης Τζανακόπουλος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχολίασε στην ΕΡΤ το θρίλερ για την τύχη του Βρετανού πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση Παπαδήμου στη Μ. Βρετανία» με πιθανό πλέον ακόμη και το σενάριο προκήρυξης εκλογών.

Οπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο συνολικός αριθμός των μελών της κυβέρνησης που παραιτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι πάνω από σαράντα.

«Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στη Βρετανία σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Στη Μ. Βρετανία δεν μπορεί να υπάρχουν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος διευκρινόζοντας ότι θα πρέπει να καλυφθούν από άλλα μέλη του κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι «πάντα καταφέρνει να επιβιώνει με κάποιο τρόπο ο Τζόνσον» επισημαίνοντας ότι από την αρχή της θητείας του έχει βάλει τη χώρα μόνιμα σε μια συνταγματική κρίση.

Με δεδομένη την επίμονη άρνηση του να παραιτηθεί καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει αυτό: «Αν παραιτηθεί ως ηγέτης των συντηρητικών θα παραμένει ως πρωθυπουργός μέχρι να υπάρξει νέος αρχηγός των συντηρητικών». Και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση Παπαδήμου στη Μ. Βρετανία».

Αναλύοντας ποια είναι τα ενδεχόμενα ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι όντας πιεσμένος ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να καλέσει να πάμε σε εκλογές».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος