A. Δοξιάδης: Απρόκλητη και βάρβαρη η εισβολή στην Ουκρανία – Με χερσαίες επιχειρήσεις δεν καταλαμβάνονται μεγάλες πόλεις

Στις λανθασμένες εκτιμήσεις του Ρώσου προέδρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης τονίζοντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τα πιο σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν μέχρι στιγμής από αυτή τη απρόκλητη και βάρβαρη εισβολή, όπως την χαρακτήρισε.

«Ο Πούτιν πίστευε ότι σε αυτή την απρόκλητη και βάρβαρη εισβολή θα τελείωσε σύντομα» είπε για τον Ρώσο πρόεδρο, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι «ένας δικτάτορας και τύραννος που ζει σε μια περίκλειστη σφαίρα», λέγοντας ότι «οι ειδήσεις που φτάνουν σε αυτόν είναι μόνο από τους κόλακες και τους υποστηρικτές του».

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν μίλησε για την Κριμαία, επισημαίνοντας ότι ήταν μια ειδική κατάσταση. «Σχεδόν όλος ο πληθυσμός εκεί ήταν ρωσικός, όπως και η εθνική συνείδηση. Επισήμως ανήκε στην Ουκρανία. Αλίμονο όμως αν χρησιμοποιούμε μια πληθυσμιακή διαφορά για να εισβάλει μια χώρα σε μία άλλη, αλλά ήταν κάτι εύκολο στρατιωτικά», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το σήμερα και την αντίσταση των Ουκρανών σε όλες τις πόλεις έκανε τη διαπίστωση ότι η Ρωσία, με χερσαίες δυνάμεις, δεν μπορεί να καταλάβει μεγάλες πόλεις.

«Η αντίσταση είναι τόσο σθεναρή που έχει κάνει τη Ρωσία να επιχειρεί με επιθέσεις είτε βλήματα ή βομβαρδισμούς». Όσον αφορά την Οδησσό, ο κ. Δοξιάδης εξέφρασε την άποψη ότι ο ρωσικός στρατός θα διστάσει να καταστρέψει ιστορικά κτήρια στην Οδησσό, την οποία θεωρεί δική του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος