Α. Δοξιάδης για τουρκικές εκλογές: Αν υπάρξει β’ γύρος «δυστυχώς» θα κερδίσει ο Ταγίπ Ερντογάν

«Υπάρχουν αρκετές ελπίδες για την αντιπολίτευση να μην βγει με την πρώτη ο Ερντογάν» τόνισε ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας, στην έκτακτη εκπομπή του ERTNEWS, για τις εν εξελίξει τουρκικές εκλογές.

«Πιστεύω ότι είναι αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος, γύρω στα 12 εκατομμύρια ψήφοι που δεν έχουν καταμετρηθεί. Άλλες επειδή δεν καταμετρήθηκαν και άλλες επειδή υπάρχουν ενστάσεις. Υπάρχουν ενστάσεις μέχρι στιγμής από το συνδυασμό του Ερντογάν και το κόμμα του για 40.000 περίπου τμήματα (…) και αυτά είναι σχεδόν αποκλειστικά στις παραλιακές περιοχές πάνω στη Δυτική Μεσόγειο, όπου επικρατεί ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης και από το Ντιγιαρμπακίρ, δηλαδή το κέντρο του κουρδικού τομέα που επικρατεί με μεγάλη διαφορά το CHP», είπε, επιχειρώντας να εξηγήσει πόσες ψήφοι δεν έχουν καταμετρηθεί έως τώρα.

Ο κ. Δοξιάδης τόνισε ακόμη ότι στην περίπτωση της διεξαγωγής δεύτερου γύρου εκλογών «θα ζήσουμε δύο εβδομάδες πάρα πολύ δύσκολες, πάρα πολύ σκληρές, με τρομακτική επίθεση με όλα τα μέσα προς στην αντιπολίτευση, από τρομοκρατία, μέχρι εκβιασμούς, εξαγορές, πίεση στον τρίτο υποψήφιο ώστε να δηλώσει ότι είναι με τον Ερντογάν», ενώ συμπλήρωσε πως αν έπρεπε να στοιχηματίσει «με αυτά τα ποσοστά για τις δεύτερες προεδρικές, δυστυχώς με σπαραγμό καρδιάς, θα στοιχημάτιζα πάνω από 50% ότι θα τις πάρει ο Ερντογάν, γιατί έχει τη δυνατότητα να πιέσει με τρόπους που ο Κιλιτσντάρογλου δεν έχει».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος