FIBA, Euroleague και NBA επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις για την επανένωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Επιβεβαιώνεται εν μέρει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το χθεσινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας “Marca”, περί συζητήσεων για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ μεταξύ της FIBA, της Euroleague και του NBA. Η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «στα μέσα Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα μία συνάντηση, για να συζητηθεί η επανένωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ», ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει ότι στη συνάντηση προσκλήθηκε και συμμετείχε και το NBA, «… ως ένας παίκτης “κλειδί” στην ανάπτυξη του αθλήματος και μακροχρόνιος συνεργάτης της FIBA».

Τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής επιβεβαιώνει και η Euroleague, τονίζοντας πάντως ότι «… στα θέματα που συζητήθηκαν δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ η δημιουργία ενός ομίλου του NBA στην Ευρώπη». Το χθεσινό ρεπορτάζ της “Marca”, πάντως, έκανε λόγο για διαπραγματεύσεις με στόχο τη δημιουργία του NBA Europe, ενός πρωταθλήματος που θα τελεί υπό την αιγίδα της αμερικανικής λίγκας, αλλά δεν θα αποτελεί τμήμα της.

Ο εκπρόσωπος του NBA, Μάικ Μπας, δήλωσε από την πλευρά του: «Προσκληθήκαμε πρόσφατα να συμμετάσχουμε στις συζητήσεις για τον τρόπο που μπορούμε να συνεργαστούμε για να αναπτύξουμε το μπάσκετ στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στη συνέχεια αυτών των συζητήσεων στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: MARCA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ