Ορθόδοξοι επίσκοποι στην Πολωνία καλούν τη Ρωσία να σταματήσει τον «ασύλληπτο» πόλεμο

Η συνέλευση των ορθοδόξων επισκόπων στην Πολωνία καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και κάλεσε τον επιτιθέμενο να σταματήσει τις εχθροπραξίες. Σχισματικοί ιεράρχες μιλούν για τον «αδελφοκτόνο» αγώνα που γίνεται πέρα από τα ανατολικά μας σύνορα.

Το όργανο που ονομάζεται «Ιερό Συμβούλιο Επισκόπων της Αγίας Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας», όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση, «αφού ενημερώθηκε για την τρέχουσα θρησκευτική και κοινωνική κατάσταση στην Ουκρανία» ανακοίνωσε τη θέση του.

«Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, απροσδόκητα, τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη της Ουκρανίας και άρχισαν οι εχθροπραξίες. Έφτασε μια δύσκολη περίοδος αδελφοκτόνων αγώνων, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκε η κανονική ζωή των πολιτών, σκοτώνονται πολλοί αθώοι και προχωρά η υποβάθμιση της εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής. Καταστρέφονται υλικά αγαθά: ναοί, μνημεία, κρίσιμες υποδομές και κτίρια κατοικιών».

«Ο ίδιος ο πόλεμος είναι μια μεγάλη εμπειρία στη ζωή των κοινωνιών. Η Ουκρανία και όλοι οι άνθρωποι της ειρήνης πονάνε πολύ. Xύνεται αίμα, παρόμοιο με αυτό του Άβελ στη δολοφονία του αδελφού του Κάιν. Εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Το έθνος υποφέρει, είναι σε απώλεια και χάνεται. Όπως στην Παλαιά Διαθήκη έτσι και σήμερα ο Θεός καλεί όλους τους πολεμιστές: «Η φωνή του αίματος του αδελφού σου με καλεί από τη γη» (Γέν. 4:10) – προσθέτουν Ορθόδοξοι επίσκοποι.

«Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθοδηγούμενη από αυτή τη βιβλική αλήθεια, καλεί τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, θεωρώντας τις ως άδικες και ακατανόητες. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους δύο αδερφικά ορθόδοξα και σλαβικά έθνη πολεμούν μεταξύ τους. Ας μην καταστρέψουμε όσα μας άφησαν Πατέρες και Μητέρες, ξεκινώντας από το Βάπτισμα του Πρίγκιπα Włodzimierz».

Οι σχισματικοί ιεράρχες ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν τους Ουκρανούς που τραυματίστηκαν από τον πόλεμο και τον Ορθόδοξο μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Sawa για την επικριτική επιστολή προς τον Πατριάρχη Κύριλλο Α’.

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι, Πηγή: pch24.pl

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος