Όλα έτοιμα για την υποδοχή επισκεπτών στα ορεινά θέρετρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

Αγαπημένοι προορισμοί για τα Χριστούγεννα αποτελούν τα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη οι κρατήσεις αγγίζουν το 90% της πληρότητας με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να ετοιμάζονται για να χαρίσουν στους επισκέπτες ανεπανάληπτες εμπειρίες. 

Εκεί που τα επιβλητικά βουνά σμίγουν με τον ουρανό, μέσα σε ένα μυστηριακό σύννεφο. Και τα νερά, σμιλεύουν το βράχο για να καταλήξουν στη θάλασσα. Τα παραδοσιακά χωριά των Τζουμέρκων είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες της εορταστικής περιόδου. Σε υψόμετρο 1.360 μέτρων οι καταρράκτες της περιοχής, αποτελούν σήμα κατατεθέν, και με τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα ξύλινα γεφυράκια, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Για τους πιο περιπετειώδεις, τα ορεινά καταφύγια σε όλα τα Τζουμέρκα προσφέρουν διαμονή, διατροφή αλλά και απαράμιλλη θέα.

Βορειότερα, η βυζαντινή αρχόντισσα Καστοριά, είναι έτοιμη να μαγέψει και πάλι τους επισκέπτες της εορταστικής περιόδου, με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά Ραγκουτσάρια, μετά τα Θεοφάνεια. Οι ξενοδόχοι συμβουλεύουν όσους δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση, να σπεύσουν, καθώς η πόλη αποτελεί περιζήτητο τουριστικό προορισμό.

Στο Άνω Βόιο, στην Κοζάνη, οι επισκέπτες της εορταστικής περιόδου θα συναντήσουν το Δίλοφο, ένα μαστοροχώρι, από τα πιο καλά διατηρημένα, που έχει αναδείξει μεγάλους πρωτομάστορες στην τέχνη της κατασκευής με πέτρα. Οι λιγοστοί κάτοικοι κάνουν αγώνα για να αναστηλώσουν τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του 1844, που έχει υποστεί ζημιές από καθίζηση και ζητούν να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούν καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών.

Οι ορεινοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο, με τους δήμους και τους επαγγελματίες του τουρισμού να διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων την εορταστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος – Σοφία Ζουζέλη-Δέσποινα Αμαραντίδου (Επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος