O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες

Θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, οι οποίες σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Σήμερα το μεσημέρι η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα ήταν οι 41.8οc που καταγράφηκαν στην Σπάρτη στο σταθμό του Αστεροσκοπείου. 40οC έδειξαν και τα θερμόμετρα σε Λάρισα, Έδεσσα ακόμη και στην ακριτική Κόνιτσα σύμφωνα με τους σταθμούς της ΕΜΥ.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βουνά της βόρειας χώρας λίγες μπόρες Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου όμως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Το μεσημέρι ένα νοτιαδάκι θα φυσά μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός, ζεστός με αρκετή υγρασία. Λίγα σύννεφα θα σχηματιστούν το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανώς της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Θα διατηρηθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά οι υψηλές θερμοκρασίες και την Κυριακή. Υποχωρεί λίγο ο υδράργυρος την Κυριακή στα βόρεια και τη Δευτέρα στις υπόλοιπες περιοχές. Με τα σημερινά στοιχεία ,όμως, η πτώση αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς την Τετάρτη προβλέπεται ότι ο υδράργυρος θα ξαναανέβει στα δυτικά. Το ελληνικό καλοκαίρι ξεκίνησε.

Πηγή: Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος