Έκθεση για την επίδραση των προσφύγων στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επίδραση των προσφύγων στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης είναι η έκθεση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: «Από τη Μικρά Ασία στη Θεσσαλονίκη: Η Αναγέννηση μιας πόλης», που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το περιοδικό Parallaxi.
Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022, στις 20.00, στο Φουαγιέ του κτηρίου Μ2. Θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Στόχος της έκθεσης, όπως περιγράφουν οι διοργανωτές, είναι η ανάδειξη του γενικού πλαισίου της ιστορίας των μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και της διαδικασίας της κοινωνικοοικονομικής ενσωμάτωσής τους στη ζωή της πόλης στην περίοδο του μεσοπολέμου, μέσα από χάρτες, σχέδια, διαγράμματα, και αρχειακό υλικό όπως φωτογραφίες, έγγραφα, αποκόμματα εφημερίδων κλπ. δήλωσε στην ΕΡΤ3 Μαρία Δούση, καθηγήτρια αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ.
Επίσης θα αναδειχθούν οι τόποι προέλευσης, οι διαστάσεις και οι κοινωνικο-χωρικές επιπτώσεις της κρατικής πολιτικής αποκατάστασής τους σε τοπικό επίπεδο, καθώς και η επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος