Υπόθεση Πάτρας – Στ. Μπαλάσκας: Να ξέρει κάποιος και να μην μιλά είναι ποινικό αδίκημα – Τι επισημαίνει ο Δ. Γαλεντέρης

Στο ερώτημα γιατί τα νέα ευρήματα δεν υπήρχαν από την αρχή στον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα υπόθεσης κλήθηκε να απαντήσει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. «Είναι ειδικές εξετάσεις με ιδιαίτερο προσανατολισμό και τεράστια γκάμα κι αν δεν υπάρχει προσανατολισμός ή υποψία για ανθρωποκτονία δεν θα ζητηθεί ποτέ αυτός ο μηχανισμός» επεσήμανε. Tην ίδια ώρα ο συνδικαλιστής της ΕΛ. ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας υπενθύμισε ότι «εικάζεται ότι ενδεχομένως υπήρχαν κάποια πρόσωπα που ήξεραν τι είχε γίνει, δεν το ανέφεραν στις αρχές και έτσι χάσαμε το δεύτερο και το τρίτο παιδί».

«Οι ιατροδικαστές έχουμε διερευνητικό ρόλο και ανάλογα με τα παθολογικά αίτια θανάτου ζητάμε ανάλογες εξετάσεις, πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης διευκρινίζοντας ότι ο ιατροδικαστής «ευθύνεται για το διαγνωστικό πλαίσιο και δεν γίνεται να υποπτεύεται».

Για τον Δημήτρη Γαλεντέρη τα πορίσματα για τον θάνατο της Μαλένας και της ‘Ιριδας είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ανθρωποκτονία αλλά ο μηχανισμός θανάτου πρέπει να καταδεικνύεται και να μην χωρά αμφισβήτηση.

Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, αφού έθεσε το ερώτημα εάν ο ιατροδικαστής πρέπει ή όχι να είναι υποψιασμένος», τόνισε:

«’Εχουμε να κάνουμε με τριπλή δολοφονία ανηλίκων παιδιών και το ένα μάλιστα μωρό. Είναι πάρα πολύ σοβαρό. Να ξέρει κάποιος και να μη μιλά είναι κι αυτό παράβαση του ποινικού κώδικα».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος