Τα διλήμματα της κάλπης – Πόλωση και αντιπαραθέσεις λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση

Την ανάγκη καθαρής νίκης της ΝΔ τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από του Ζωγράφου, ζητώντας να μη μετατραπεί ο ενθουσιασμός σε εφησυχασμό και έθεσε ως βασικό στόχο της επόμενης τετραετίας την αναβάθμιση του ΕΣΥ με 10.000 προσλήψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την Ηγουμενίτσα, έκανε άνοιγμα στους νέους και όσους θέλουν να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, υποστηρίζοντας ότι «από τη Δευτέρα, το Μαξίμου θα ανήκει στη Δημοκρατία και όχι στο παρακράτος».

Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση έξι ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου με τους βασικούς μονομάχους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζουν τις περιοδείες στέλνοντας τα πολιτικά τους μηνύματα.

Από του Ζωγράφου ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ αναδεικνύοντας την κρισιμότητα της κάλπης.

«Στέλνουμε το μήνυμα εδώ της μεγάλης νίκης. Την επόμενη Κυριακή θα είμαστε οι νικητές, φίλες και φίλοι, για μία Ελλάδα ισχυρή, αυτοδύναμη[…] Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου, τόσο πιο σίγουρος θα είμαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι και πάλι η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Ελλάδος».

Δεν είναι πια σύνθημα η αλλαγή αλλά προσδοκία, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ηγουμενίτσα: «Αυτή η συγκέντρωση όπως και οι άλλες, δείχνει την πραγματική παράσταση νίκης[…] Να δώσουμε και εμείς ένα ΠΑΣ στον κ. Μητσοτάκη και να του πούμε ήρθε η ώρα σπίτι σου να ΠΑΣ!»

Να μην εφησυχάζουν κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι μιλά για το μέλλον, καθώς η ΝΔ έχει σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης 4ετίας.

Όπως είπε «Δεν μιλάω καθόλου για τους αντιπάλους μας. Αποφεύγω κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό, μιλώ μόνο για το μέλλον[…] Να κάνουμε αυτή τη θετική ενέργεια ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, για να πάμε να ψάξουμε, να βρούμε μέχρι και την τελευταία διεκδικήσιμη ψήφο, να πείσουμε και τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας ότι πραγματικά αξίζουμε[…] μην κοροϊδευόμαστε, το ζήτημα εδώ είναι πολύ απλό: θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων: «κι έχει και δουλειά στο Μαξίμου, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα μαζέψει όλα τα πειστήρια του εγκλήματος; να ξηλώσει τα καλώδια του Predator; Aπό Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη Δημοκρατία και όχι στο παρακράτος».

Στην προεκλογική μάχη έχουν μπει για τα καλά και τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τη «σειρά» με τα βίντεο στο TikTok, μέσα από τα οποία απεικονίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.

Σε ένα χιουμοριστικό βίντεο, φαίνεται ο πρωθυπουργός σε χαλαρές στιγμές με τον γιο του Κωνσταντίνο, ενώ σε ένα άλλο στιγμιότυπο «μαλώνει» τον πρωθυπουργικό σκύλο Peanut.

@kyriakosmitsotakis_ 7 ημέρες για τις εκλογές #BTS #KyriakosMitsotakis #TikTokDocumentary ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Βίντεο στο TikTok με τίτλο «Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται» ανέβασε και ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό συνομιλεί με τον πρώην προπονητή του παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα. Οι δυο τους συζήτησαν για την ομάδα των «πρασίνων», ενώ σχολιάστηκε και το φετινό πρωτάθλημα.

@atsipras #fyp #fypgreece #tiktokgreece #Τσίπρας #παναθηναϊκός ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Τα εκλογικά επιτελεία σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για το τελευταίο όσο και καθοριστικό́ εξαήμερο σπριντ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ολοκληρώνεται επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν έχουμε περιθώρια ακυβερνησίας

«Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω, θέλουμε καλύτερες αμοιβές ή περικοπές, θέλουμε σύνορα ασφαλή ή σύνορα ανοιχτά σε κάθε απειλή. Με λίγα λόγια θέλουμε Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του απόψε στο Ηράκλειο.

Αυτό που επισήμανε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλαρή ψήφος, καθώς όπως λέει ένα ισχυρό ποσοστό στην κάλπη της απλής αναλογικής αποτελεί και το πρόκριμα για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Απέναντί μας, είπε ο πρωθυπουργός, έχουμε μια επικίνδυνη Βαβέλ που μόνο στον γκρεμό μπορεί να μας οδηγήσει. Δεν έχουμε περιθώρια για πειράματα ακυβερνησίας, δεν έχουμε περιθώρια για παζάρια παραλυσίας, πρόσθεσε.

νέβασε τους τόνους για ακόμα μια φορά απέναντι στην κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ψέματα που έχουν κοπεί από λεφτόδεντρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει και πάλι μόνος του βυθισμένος στην υποκρισία του, ήταν το αιχμηρό σχόλιο του πρωθυπουργού. Επανέλαβε όμως και το άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους εξακολουθεί να διαχωρίζει από τον πρόεδρο του κόμματος, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται είπε Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς βλέπουν ότι μπορεί από το παράθυρο να ψηφίσουν Νίκο Ανδρουλάκη αλλά να τους βγει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του και τους κάλεσε να σκεφτούν διπλά την ψήφο τους την Κυριακή. Ο πρωθυπουργός επίσης τέλος επανέλαβε το προσωπικό του στοίχημα η Κρήτη να βαφτεί γαλάζια στις εκλογές και έκλεισε με μία μαντινάδα, όπως είπε «από την πατρίδα μου ζητώ τα αστεία να αφήσει την Κυριακή που έρχεται σωστά να πάει να ψηφίσει».

Αλ. Τσίπρας: Τη Δευτέρα η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα

Νέοι και αναποφάσιστοι είναι οι δυο κατηγορίες πολιτών και όχι μόνο βέβαια, που επικεντρώνει τον στόχο του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αν οι νέοι προσέλθουν μαζικά στην κάλπη, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να πακετάρει, όπως είπε νωρίτερα, τα πράγματα του από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η καλύτερη παράσταση νίκης είναι η επαφή μας με τον κόσμο, γιατί εμείς είμαστε μέσα στον κόσμο. Σε κάθε μας συγκέντρωση φαίνεται καθαρά ότι την Κυριακή πάμε για μία μεγάλη νίκη του λαού, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των απλών ανθρώπων ένα πράγμα λέει: “Ως εδώ, δεν πάει άλλο με την αλαζονεία την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία, τις ανισότητες”» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα το Μαξίμου, από κέντρο του παρακράτους θα γίνει στρατηγείο δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Θα συνεχίσει να κρατά ψηλά το θέμα των παρακολουθήσεων και θα καλεί και τους συντηρητικούς πολίτες να μην εξαγνίσουν όπως λέει με τη ψήφο τους το κ. Μητσοτάκη

Στην κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει την ανησυχία του ως προς τι θα παραλάβει τη Δευτέρα η κυβέρνηση του, αφού όπως τονίζει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης αφήνει πίσω της 7 τραύματα:

  • 50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος.
  • Ένα διαλυμένο ΕΣΥ, με αρνητικό ρεκόρ 37.000 νεκρών στην πανδημία
  • Μια παιδεία με δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια
  • Εργασιακή εκμετάλλευση
  • Λεηλασία εισοδήματος
  • Ένα κράτος λάφυρο
  • Κακοποίηση της δημοκρατίας

Την Κυριακή όπως υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας.

Κατά των διλημμάτων των δύο κεντρικών μονομάχων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε ενίσχυση του ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε τον λαό να προσπεράσει το δίλημμα: Σκύλλα ή Χάρυβδη, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως χρειάζεται ρήξη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη δίνουν τον τόνο στην προεκλογική κούρσα, από το Βελλίδειο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους κ.Τσίπρα και Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «κ. Μητσοτάκη εγώ και όλοι οι δημοκράτες δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το παρακράτος των υποκλοπών και τον αρχηγό των Πάτσηδων[…] εμείς είμαστε ο πραγματικός αντίπαλος της Δεξιάς και όχι ο χορηγός της κ. Τσίπρας».

Μιλώντας στον Λευκό Πύργο ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε ενίσχυση του ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. «Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περίμεναν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς», τόνισε μιλώντας στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως: «Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης περιλαμβάνει πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2025 για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το υπερμνημόνιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έρχεται… Γι’ αυτό και χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να την αντιμετωπίσει.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν το δίλημμα του Πρωθυπουργού, Μητσοτάκης ή Τσίπρας.

«Είναι η γνωστή θεώρηση: Σκύλλα ή Χάρυβδη. Να του υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι είμαστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός θα περάσει ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη και θα κατευθυνθεί στη μοναδική φωνή της λογικής, στο μοναδικό ελληνικό, πατριωτικό κόμμα της βουλής, στην Ελληνική Λύση» ανέφερε.

Στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και υποστήριξε πως χρειάζεται ρήξη μέσα και έξω από τη Βουλή «Αν δεν πείσεις τον κόσμο ότι μέσα από την πολιτική διαδικασία της ρήξης, μέσα κι έξω από τη Βουλή σήμερα όχι σε 20 χρόνια[…] αν έχεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα τότε μπορείς να τον ριζοσπαστικοποιήσεις».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Γιάννης Φασουλάς, Μαρίνα Παπαδάκη, Λίνα Μπεθάνη

Σχετικά άρθρα: Κ. Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Η Ελλάδα θέλει καθαρή λύση στην ηγεσία της – Να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας σε Τουρκία και Αλβανία

Δ. Κουτσούμπας: Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ

Κυριάκος Βελόπουλος: Η ψήφος στην Ελληνική Λύση είναι η απάντηση στο δίλημμα των εκλογών

Περιοδεία Μητσοτάκη στου Ζωγράφου – «Στόχος μας η πρωτιά και με διαφορά, κρίσιμη η πρώτη κάλπη»

Αλέξης Τσίπρας: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές – «Έχουμε σχέδιο, ξέρουμε, μπoρούμε»

Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Το παράθυρο διαλόγου έκλεισε με πρωτοβουλία των κ. Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα – «Αστειότητα» τα περί σεναρίων ανοχής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος