Δ. Κουτσούμπας: Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ

«Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περίμεναν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς», τόνισε μιλώντας στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως: «Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης περιλαμβάνει πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2025 για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το υπερμνημόνιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έρχεται… Γι’ αυτό και χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να την αντιμετωπίσει.

Πόσο μάλλον που πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι θα υπάρξει επιβράδυνση της καπιταλιστικής οικονομίας, με τα κανόνια σε τράπεζες να σκάνε διαδοχικά. Ότι οι ίδιοι λένε ότι πρέπει να προχωρήσουν σε μια πιο περιοριστική πολιτική για να αντιμετωπίσουν μια νέα καπιταλιστική κρίση, που βρίσκεται προ των πυλών διεθνώς. Και ο λαός μας έχει βιώσει με πικρό τρόπο τι τον περιμένει, όταν ακούγονται όλα αυτά.

Θα την πληρώσουν ξανά, αυτοί που πληρώνουν και την ανάπτυξή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε που μια νέα κρίση ετοιμάζεται να διαδεχθεί την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Τα μεγάλα παχιά λόγια περί ανάπτυξης, όλη τη δεκαετία του 2000, τα πλήρωσε ο λαός, με την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων και των υπόλοιπων μέτρων από το 2010 και μετά. Αλλά και η ανάπτυξη, που είχαν αναγάγει σαν γη της επαγγελίας για το λαό την προηγούμενη πενταετία, αποδείχθηκε κόλαση για το λαό.

Ένα του δίνει από τη μία τσέπη, δυο του κλέβει από την άλλη, μέσα από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την φοροαφαίμαξη».

Επίσης ο ΓΓ του ΚΚΕ, επισήμανε πως: «Το ΚΚΕ έχει τη μοναδική πραγματική, φιλολαϊκή πρόταση εξουσίας-διακυβέρνησης. Τη μοναδική πρόταση που είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Γιατί δεν εξαρτάται ούτε από μεσοπρόθεσμα σύμφωνα, ούτε από προαπαιτούμενα της ΕΕ.

Απέναντι στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, δεν αρκεί ούτε η τυφλή αγανάκτηση, ούτε όμως οι ανώδυνες επιλογές για τα λεγόμενα “μικρά κόμματα”.

Άλλωστε κι από αυτά υπάρχει μπόλικη πείρα. Χιλιοπαιγμένο το έργο. Βγάζουν στην πιάτσα “μικρά” κόμματα για όλα τα γούστα, για να αρπάξουν και πάλι ειδικά την ψήφο των νέων, με πλάγιο τρόπο και να οδηγηθεί ξανά στα “μεγάλα”. Κόμματα που φτιάχνονται και διαλύονται σε μια νύχτα αφού έχουν παίξει το ρόλο τους. Πρόσωπα “διάττοντες αστέρες”, μέχρι πρόσωπα καρικατούρες και ξαναζεσταμένα φαγητά.

Όλοι με στόχο η ψήφος του λαού πρώτα να μοιραστεί από εδώ και από εκεί σε ακίνδυνα μονοπάτια και μετά να την αρπάξουν, να διαλυθούν και να διαχυθούν αυτά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και το πιο πρόσφατο, το ΜΕΡΑ 25, έχει μείνει μόνο με 6 βουλευτές, αφού πρώτα οι υπόλοιποι, ή ανεξαρτητοποιήθηκαν ή κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και το μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης μήπως δεν είναι ένα αντιδραστικό συνονθύλευμα, προσωρινά απογοητευμένων Νεοδημοκρατών, που είναι έτοιμοι να καταθέσουν την ψήφο τους σε ένα πιο “δεξιό” κυβερνητικό σχήμα;

Άλλωστε ο ίδιος ο Βελόπουλος ξέρει από αυτά. Μια χαρά και είχε δώσει την ψήφο του στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και στη συνέχεια στήριζε ως μέλος της ΝΔ τη διακυβέρνηση της το 2012-15.

Ένα αναχρονιστικό μόρφωμα, που τώρα βγάζει στην επιφάνεια όλες τις αντιδραστικές του θέσεις, μπας και κερδίσει λίγες ναζιστικές ψήφους παραπάνω.

Να τους στείλει κι αυτούς ο λαός στον αγύριστο.

Η Θεσσαλονίκη ειδικά, ξέρει καλά και τον εγκληματικό ρόλο των φασιστών, των ορφανών της Χρυσής Αυγής. Ο λαός και η νεολαία μας τους τσάκισε και τους έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων.

Ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη, είμαστε περήφανοι, γιατί το ΚΚΕ όταν κάποιοι σιωπούσαν, όταν κάποιοι κρατούσαν “ίσες αποστάσεις” και αναπαρήγαγαν τη θεωρία “των 2 άκρων”, όταν κάποιοι χειροκροτούσαν τους Ναζί του Αζόφ, όταν κάποιοι δεν τολμούσαν να τα βάλουν με το φασιστικό τέρας που περικύκλωσε τα ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη και στον Εύοσμο, το ΚΚΕ ήταν εκεί! Η ΚΝΕ ήταν εκεί!

Τους αντιμετώπισε στα σχολεία και στις γειτονιές και τους τσάκισε μαζί με το λαό. Τους έκανε να τρέχουν σαν τους λαγούς και τους έστειλε στα λαγούμια τους! Δεν έχει ανάγκη ο λαός μας από ΝΑΖΙάρικα γατάκια του συστήματος που τρέφουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος για την οργανωμένη πάλη κατά παραγγελία, που στηρίζονται ανοιχτά και απευθείας από κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες για να οδηγήσουν σε ανώδυνα μονοπάτια για το σύστημα και επικίνδυνα για το λαό.

Ο λαός μας πρέπει να μιλήσει ξανά για να στείλει μια και καλή τους ναζί και τους κρυπτοναζί ακροδεξιούς, που σε αυτές τις εκλογές βγήκαν στην πιάτσα, να τους στείλει όλους στο σπίτι τους! Αποδείχθηκε, άλλωστε ξανά και ξανά, ότι αυτό το κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί να τα βάλει μαζί τους.

Τώρα ΚΚΕ λοιπόν! Χιλιάδες νέοι ψήφοι να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα σε αυτό το σύστημα. Για να γίνουν πράξη όλα όσα οι άλλοι τα θεωρούν εφιάλτη τους, όλα όσα εμείς ελπίζουμε και ονειρευόμαστε. Να μην χαθεί ούτε ώρα. Να κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ. Να φτάσουμε με το χαμόγελό μας και την εμπιστοσύνη μας σε δεκάδες χιλιάδες τις επόμενες μέρες. Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι από άκρη σε άκρη της χώρας»!

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος