Πού οφείλεται η καθυστέρηση στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση – Ανάλυση από τον Π. Θεοδωρακίδη (video)

«Ο ρωσικός στόλος δεν έχει χερσαία υποστήριξη γι’ αυτό καθυστερεί την απόβαση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, στρατιωτικός αναλυτής. Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το πώς εξελίσσεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την 22ημέρα από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου στο ΝΑΤΟ έκανε την εκτίμηση οι Ρώσοι θα χρειαστούν χρόνο και περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις για να πετύχουν τους στόχους τους.

Αναφερόμενος στην πολιορκία του Κιέβου ο κ. Θεοδωρακίδης επισήμανε το προφανές: «Δεν προχωράει η περικύκλωση του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αδυναμία τροφοδοσίας και υποστήριξης. Επίσης, επειδή υπάρχουν θύλακες αντίστασης, θέλουν να αποφύγουν το αστικό αντάρτικο γι’ αυτό και πηγαίνουν σιγά σιγά» είπε και πρόσθεσε: «Αν από την αρχή ήθελαν να χτυπήσουν αεροπορικώς θα το είχαν κάνει».

Η ρωσική επιχείρηση στοιχίζει στο ηθικό των Ρώσων

Όσον αφορά τη σθεναρή αντίδραση των Ουκρανών που με τη βοήθεια της Δύσης αντέχει ακόμα και τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν στον πιο ισχυρό ρωσικό στρατό ο κ. Θεοδωρακίδης τόνισε ότι «κάθε καθυστέρηση που γίνεται στη ρωσική επιχείρηση στοιχίζει και στο ηθικό των ρωσικών δυνάμεων αλλά και στους πολίτες που εναντιώνονται στη ρωσική εισβολή».

Και όπως είπε, η ρωσική επίθεση έχει μεν μια ορμή, αλλά δεν επιτυγχάνονται πλήρως οι αντικειμενικοί σκοποί. «Ο Πούτιν έχει φθορές και αναγκάζεται να φέρει δυνάμεις και εφεδρείες. Να εμπλέξει όλο και περισσότερο κόσμο χωρίς απτά αποτελέσματα. Θέλει να προχωρήσει για να μπορεί να διαπραγματευτεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος