Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλα λάθη – ΝΔ: “θέατρο” Παππά – Τσίπρα (video)

Ξεκάθαρο μήνυμα «όχι άλλα λάθη» έστειλε στο Νίκο Παππά και στα υπόλοιπα στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας, με την έναρξη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εξάωρη συνεδρίαση κυριάρχησαν το ηχητικό Μιωνή και οι εξελίξεις στην Προανακριτική.

Η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς ανέλαβε την ευθύνη για λάθη ύφους και ουσίας, λειτούργησαν καταλυτικά και εκτόνωσαν την κατάσταση.

 

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, τόνισε ότι «από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλήψεις ή αστοχίες, όχι απλά για να πάμε παρακάτω, αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε για το ίδιο ζήτημα: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση. Υπήρξαν και στελέχη που ζήτησαν περισσότερες εξηγήσεις, όπως ο Νίκος Φίλης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι που στήνει η ΝΔ, όμως υποστήριξε ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να τα προσπερνά έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως εάν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές εξηγήσεις, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η συζήτηση συνεχίστηκε, τα περισσότερα στελέχη σχολίασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την αυτοκριτική του για λάθη και παραλείψεις κατά την περίοδο διακυβέρνησης, κάτι που δεν έχει κάνει – όπως είπαν – η ΝΔ και το παλιό πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αλλά ουδέποτε ανέλαβε την παραμικρή πολιτική ευθύνη.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε και συμπύκνωσε εν τέλει τις θέσεις των στελεχών.

ΝΔ: Ανάληψη ευθύνης δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον στενό του συνεργάτη, Νίκο Παππά, η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Σάμπυ Μιωνή.

«Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΝΔ, τονίζοντας ότι «ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για «λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες» και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις «αυθεντικές πεποιθήσεις» του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες;
Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος