Πανελλαδικές: Αγωνία ως την Τρίτη για τις βαθμολογίες – Αναμένεται χαμηλό όλων των εποχών στα Μαθηματικά

Ηπιότερο ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου αλλά και η χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών με 6, 5 από το περυσινό 6,9  στα Μαθηματικά αναμένεται από τις  ανακοινώσεις των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλαδικές την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με όσα  είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας.

Χωρίς σταθερή βαθμολογική βάση, η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται υπό τον κανόνα μεγάλο μέρος υποψηφίων να αρκεστούν στο μηχανογραφικό για Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, άλλοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό και μόνο το 1/3 υποψηφίων θα μπορούν να δηλώσουν όποια Σχολή επιθυμούν.

Οι Βάσεις θα κινηθούν πτωτικά χωρίς αντιστοίχιση με τις περυσινές βάσεις και κάθε Σχολή καθορίζει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας, δηλαδή μιλάμε για νέα πραγματικότητα, είπε ο κ. Χατζητέγας.

Χαμηλότερα θα κινηθούν οι Βάσεις στο Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών σπουδών
ενώ τα Αρχαία που χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά θα έχουν φέτος χαμηλότερη προσμέτρηση από το περυσινό 33%  και δεν θα είναι στην εξίσωση υπολογισμού μορίων τόσο δυνατό, εκτιμά ο καθηγητής.

Η συμβουλή του είναι ότι «αφού έχουμε διαφορετικό τρόπο μέτρησης το μηχανογραφικό πρέπει να συμπληρωθεί κατά φθίνουσα σειρά επιθυμίας, δηλώνοντας όλες τις επιλογές χωρίς σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες 2022: Στις 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πώς συμπληρώνουμε σωστά το μηχανογραφικό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος