Πανελλήνιες 2022: Στις 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πώς συμπληρώνουμε σωστά το μηχανογραφικό

Τελειώνει η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων, καθώς την Τρίτη 28/6 θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους.

Την Τρίτη τα αποτελέσματα

Την Τρίτη 28/6 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 για τα ΓΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Με κοινό δελτίο Τύπου τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσαν τις προηγούμενες ημέρες για τη δυνατότητα που δίνεται, και φέτος, στους υποψήφιους των Πανελληνίων να μάθουν τα αποτελέσματά τους μέσα από γραπτά μηνύματα. Η διαδικασία των SMS θα επαναληφθεί, με τους υποψήφιους να μαθαίνουν τη βαθμολογία τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Συμπλήρωση μηχανογραφικού – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας μίλησε στην ΕΡΤ για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων λέγοντας ότι «η αποτυχία πουλάει». Κάλεσε, μάλιστα, τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της καταστροφολογίας και αντίθετα να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους και να διαλέξουν σχολές που τους αρέσουν.

«Λένε για μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά. Να θυμίσω ότι κάθε χρόνο η αποτυχία στα μαθηματικά των οικονομικών (σχολών) είναι 75 – 85%, με βαθμούς κάτω από τη βάση» δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να ψάξουν ποιες σπουδές τους αρέσουν περισσότερο και με αυτό το κριτήριο να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό.

«Τα παιδιά να μην πανικοβάλλονται με τους βαθμούς τους. Να ασχοληθούν με το μηχανογραφικό τους πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών», συμβούλευσε ο ειδικός.

Και όπως είπε, «η μεγάλη αγωνία όλων είναι τι θα γίνει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής» καθώς «υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση αποτυχίας».

Ο κ. Στρατηγάκης ετοίμασε συγκεντρωτικές κάρτες με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, κατά προσέγγιση, ανά πεδίο την τελευταία πενταετία. Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο το 2021 φαίνεται ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν το 8,94.

Πανελλήνιες 2022: Στις 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πώς συμπληρώνουμε σωστά το μηχανογραφικό

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, οι βάσεις την πενταετία 2017 – 2021 κυμάνθηκαν από 9,12 έως 9,94. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί καθώς τότε δεν ίσχυε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πανελλήνιες 2022: Στις 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πώς συμπληρώνουμε σωστά το μηχανογραφικό

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο η χαμηλότερη βάση εισαγωγής εντοπίζεται το 2020 με μέσο όρο βαθμολογίας 9,3 και η υψηλότερη το 2017 με 10,63.

Πανελλήνιες 2022: Στις 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πώς συμπληρώνουμε σωστά το μηχανογραφικό

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο οι χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής σημειώθηκαν το 2018 και 2020, με μ.ο. βαθμολογίας το 7,87,  χρονιές που οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε δύσκολα θέματα.

Πανελλήνιες 2022: Στις 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα – Πώς συμπληρώνουμε σωστά το μηχανογραφικό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος