Ο. Κωνσταντινόπουλος στο Πρώτο: Εάν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι τον «κλέβουν» οι δικοί του, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα (audio)

Η διαδικασία του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ήταν «άψογη και με διαφάνεια, την υπέγραψαν όλοι μαζί και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή όπου τα 7 από τα 11 μέλη πρόσκεινται στον κ. Παπανδρέου. Αν πιστεύει ότι οι δικοί του τον “κλέβουν”, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, αναφέρθηκε στα περί παρατυπιών την προηγούμενη Κυριακή.

«Είναι μέσα στο παιχνίδι ακόμη και να μας σιχτιρίσει ο κόσμος, πρέπει όλοι να σκεφτούν και αυτοί που το προκαλούν, νομίζω ότι η διευκρινιστική του κ. Παπανδρέου– έστω και καθυστερημένα- έλυσε ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, κάποια στιγμή που έπεσε το σύστημα και επειδή υπήρχαν μεγάλες ουρές, ομόφωνα η κεντρική εφορευτική επιτροπή και οι τοπικές εφορευτικές συμφώνησαν να συνεχιστεί η διαδικασία χειρογράφως. «Γράφτηκαν στο χαρτί 2.500 ψηφοφόροι σε όλη την Ελλάδα, όταν στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 , σε αντίστοιχο πρόβλημα, γράφτηκαν στο χαρτί 16.000 άνθρωποι. Επίσης, σε 841 κάλπες, μόνο σε μία υπήρξε πρόβλημα, καθώς βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο παραπάνω από τον αριθμό των ανθρώπων που πλήρωσαν για να συμμετάσχουν», επεσήμανε.

«Θέλω να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Έγινε μια τόσο ωραία διαδικασία και ο κόσμος ζητά να προχωρήσουμε αποφασιστικά, όχι με υπονόμευση. Αυτή είναι η εντολή του κόσμου, θα το δούμε και την Κυριακή. Δεν δείχνουμε μικρο-μεγαλισμούς και αλαζονεία, κρατάμε χαμηλά τη μπάλα, ενότητα για να μην κάνουν “πάρτι” ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας», ανέφερε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε να πάνε ξανά στις κάλπες την Κυριακό οι ψηφοφόροι, για να δώσουν μια ισχυρή εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη. Παραδέχθηκε πως σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των κομμάτων, μειώνεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων κατά τη δεύτερη Κυριακή για διάφορους λόγους. «Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να στείλει μήνυμα ενότητας και προοπτικής για όλους μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Ανδρουλάκης κέρδισε ακόμη και σε νομούς όπως είναι η Αχαΐα, «άρα ουσιαστικά υπήρχε μια τάση του εκλογικού σώματος για ανανέωση, ενότητα και πολιτικής αυτονομίας του χώρου».

«Ανοιχτή η πόρτα” για Βενιζέλο»

Ξεκαθάρισε ότι η «πόρτα» θα είναι κλειστή σε στελέχη «που χρησιμοποίησαν την παράταξη για να ανέβουν και έγιναν υπουργοί του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη». «Είναι θέμα αξιακό και ηθικό, είναι εντολή του λαού να μην έχουν θέση σε εμάς, οι συγκεκριμένοι. Μπορούν, όμως, εάν πραγματικά έχουν λίγη τσίπα, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να μπορέσουν να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους», διεμήνυσε.

Ωστόσο, διαχώρισε από αυτή την κατηγορία στελεχών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι δεν πήγε ποτέ σε άλλο κόμμα να γίνει υπουργός. «Ψήφισε και δεν έχει στο μυαλό του κάτι άλλο. Θέλω να πιστεύω ότι και ο κ. Παπανδρέου δεν έχει στο μυαλό του κάτι άλλο. Τιμούμε όλους τους αρχηγούς μας. Θα περάσουμε ως νέο ήθος ότι εμείς δεν θα χωρίσουμε το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα παίξουμε τα παιχνίδια των αντιπάλων μας, του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα χωριστούμε ξανά για να κάνουν πάρτι αυτοί οι 2. Αυτή η περίοδος έκλεισε», υπογράμμισε. Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, υποστήριξε ότι αυτό είναι διαφορετικό, λέγοντας πως «τότε και ο ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα θα έπρεπε να ήταν το ίδιο κόμμα».

«Δεν υπάρχει μειονέκτημα για τον κ. Ανδρουλάκη»

Αναφορικά με το εάν θεωρεί «μειονέκτημα» για τον κ. Ανδρουλάκη το γεγονός ότι- σε περίπτωση που εκλεγεί- δεν θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αντέτεινε ότι αυτό το ερώτημα τέθηκε και πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών και το 37% των ψηφοφόρων τον έθεσε πρώτο, χωρίς να θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα. «Έχουμε 22 βουλευτές και 270.000 κόσμο. Αν θέλαμε να εκλέξουμε βουλευτή για πρόεδρο, δεν χρειαζόταν να πάνε 270.000 ψηφοφόροι. Θα μαζευόμασταν οι 22 και θα εκλέγαμε έναν βουλευτή. Αλλά θα λείπανε 269.678 ψήφοι», τόνισε.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο κ. Ανδρουλάκης – εάν εκλεγεί πρόεδρος- θα κινείται σε δυο επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος. «Θα έχει το γραφείο του στη Βουλή, θα συντονίζει όλη την προσπάθεια θα τρέχει σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Στη βουλή είχαμε πολλούς καλούς αρχηγούς και ρήτορες, αλλά δεν τα καταφέραμε, γιατί το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι στην κοινωνία, δεν είναι στη Βουλή», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι δεν του έχει γίνει πρόταση του ιδίου να εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, λέγοντας πως η στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη, δεν ήταν προϊόν συναλλαγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος