Γ. Παπανδρέου : Διαστρεβλώθηκαν τα όσα είπα για παρατυπίες – Η εκλογική μάχη στο ΚΙΝΑΛ θα κριθεί στον β΄γύρο

Οι εκλογικές διαδικασίες στον β΄ γύρο, την προσεχή Κυριακή, πρέπει να είναι «άψογες» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Γ. Παπανδρέου  τονίζοντας ότι σε αυτές θα κριθεί  ποιος θα αναλάβει την προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφερόμενος σε διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Όπως είπε ο ίδιος και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνηθούν ενόψει του δεύτερου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Ο κόσμος πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή» καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πως ο συνυποψήφιος του είχε ρόλο ως εντεταλμένος  στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το 2012, παρότι ο κ. Ανδρουλάκης  έχει δηλώσει ότι τότε δεν ήταν γραμματέας του κόμματος.

Στο ερώτημα αν ήρθαν να τον ψηφίσουν από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος  απάντησε ότι εάν όντως συνέβη κάτι τέτοιο σίγουρα δεν στήριξαν εκείνον για΄τι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  πιστεύουν ότι μπορεί να αντιπαρατεθεί, να μεγαλώσει την παράταξη και βεβαίως να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να επαναπατρίσει εκλογικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε άτοπη και άκαιρη την όποια συζήτηση περί συνεργασιών.

Αναφορικά με την δήλωση του  Ανδρέα Λοβέρδου πως  η απόφαση του να θέση υποψηφιότητα τον κατέστρεψε, ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, πως αντιλαμβάνεται τον πόνο του και εξέφρασε την βεβαιότητα  ότι θα είναι μαζί στις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.

Τέλος ο  κ. Παπανδρέου Διαβεβαίωσε  ότι σε περίπτωση που  χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα βοηθήσει και θα στηρίξει την παράταξή του από οποιοδήποτε μετερίζι. Είμαι ο άνθρωπος της παράταξης, είναι στο DNA μου και το έχω αποδείξει, την ενότητα, πρόσθεσε, την έχω υπηρετήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος