Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η αντιπαράθεση, το μεγάλο στοίχημα και οι αποδόσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να “μάχονται” για την προεδρία.

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε διευκρινίσεις μετά την επιστολή του στην επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ, από την οποία ζήτησε να διερευνηθούν καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη του, για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για τα αποτελέσματα της Κυριακής και ότι ο κ. Παπανδρέου ζητά να διερευνηθεί το θέμα για να γίνουν με διαφανείς διαδικασίες οι εκλογές στον δεύτερο γύρο.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολίαζαν ότι προκαλεί εντύπωση ότι ανοίγει τέτοιο θέμα τρεις ημέρες μετά τις εκλογές. Σημείωναν επίσης ότι απαιτείται ευθύνη απ’ όλους, σε μια στιγμή που 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο χώρο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εξετάζει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία, τα οποία όμως, όπως σημειώνει, δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η αντιπαράθεση, το μεγάλο στοίχημα και οι αποδόσεις
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Κατρίνης: Πολύς καπνός για ένα ζήτημα που δεν εγέρθηκε ποτέ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις Έξι” για τις καταγγελίες, τονίζοντας ότι σηκώθηκε πολύς καπνός για ένα ζήτημα που δεν εγέρθηκε ποτέ. “Οι εντάσεις είναι λογικές, είναι θεμητές αλλά δεν πρέπει να αδικηθεί μια διαδικασία που έχει κρατηθεί τόσο καιρό σε πολύ υψηλό επίπεδο” σημείωσε.

Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη ημέρα θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο που είναι η άνοδος της παράταξης και η αδραίωση στο πολιτικό σκηνικό” πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε δε στο “μεγάλο στοίχημα” όπως χαρακτήρισε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία και του δεύτερου γύρου. “Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΙΝΑΛ είναι παρών και το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό το ισχυρό μήνυμα που δόθηκε από τους 270.000 πολίτες πρέπει να επιβεβαιωθεί και αυτή την Κυριακή, καθώς ο κόσμος ήρθε να δώσει δύναμη στην παράταξη, μια παράταξη που έχει πληγωθεί, στοχοποιήθηκε αλλά επανέρχεται” κατέληξε.

Ανδρουλάκη δείχνουν οι στοιχηματικές

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι στοιχηματικές εταιρίες για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Η απόδοση για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι στο 1.05 ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι στο 8.50.

Υπάρχουν όμως και υποενότητες στις στοιχηματικές εταιρίες. Μία εξ αυτών είναι για το ποσοστό που αναμένεται να λάβουν οι δύο “μονομάχοι”. Αν δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης λάβει ποσοστό άνω του 61% η απόδοση θα είναι στο 1.60, ενώ αντίστοιχα για τον Γιώργο Παπανδρέου θα είναι στο 2.25.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος