Ο Δ. Βερβεσός νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 57,65% (4.742 σταυρούς) έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου που έλαβε ποσοστό 42,38% (3.482 σταυρούς). Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 305 έγκυρα και 353 λευκά, ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 57,66%.

Ο Δημήτρης Βερβεσός κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ για τετάρτη φορά για προέρχεται από τον κεντρώο χώρο.

Ο Δημήτρης Ανασυασόπουλος συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκλογές του ΔΣΑ ως υποψήφιος πρόεδρος και προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τους 20.990 δικηγόρους προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 8.888.

“Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε.Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων”, τόνισε ο Δημήτρης Βερβεσός μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συναδέλφους που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία. Ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξη στην προσπάθεια μας για ανανέωση και αλλαγή.
Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Βερβεσό τον οποίον οι συνάδελφοι επέλεξαν νέο πρόεδρο του ΔΣΑ.
Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα εργαστούμε από αύριο κιόλας για τις θέσεις και απόψεις μας. Μεθοδικά σε πνεύμα ενότητας, θα εργαστούμε για το αύριο του δικηγόρου. Όλοι εμείς μαζί».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος