Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Οι κυριότερες αλλαγές που θα φέρει

Αναμένεται η κατάργηση της ποινής των 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις, η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και η επανένταξη στις 120 δόσεις

Στις αλλαγές και στις βελτιώσεις που επιφέρει στο φορολογικό πλαίσιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.

Μεταξύ άλλων, είπε, αναμένεται η κατάργηση της ποινής των 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις ή αν ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 100 ευρώ καθώς και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες.

Επίσης αναμένεται η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, καθώς και η επανένταξη στις 120 δόσεις όσων έχουν χάσει την ρύθμιση με την άμεση καταβολή δύο δόσεων.

Οι φορολογούμενοι που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα νέα προγράμματα τμηματικής εξόφλησης των χρεών κρύβουν τσουχτερά επιτόκια που φθάνουν έως 5,87%.

Επίσης, αναμένεται η εφαρμογή του μέτρου των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα» για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος