Mήνυμα Πάπα Φραγκίσκου για την επίσκεψή του σε Κύπρο, Αθήνα και Λέσβο (video)

Λίγες μόλις ημέρες πριν από το ταξίδι του στην Κύπρο και την Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του εκφράζει τη χαρά του που θα επισκεφθεί «ως προσκυνητής διαδοχικά τις δύο χώρες που είναι ευλογημένες από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο». Ο Πάπας αναχωρεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου για το πενθήμερο ταξίδι του.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του , ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για την επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η επίσκεψή του “στο όνομα του Ευαγγελίου” θα ακολουθήσει τα χνάρια των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, ιδιαίτερα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, είπε, επισημαίνοντας τη σημασία του να πάμε στις απαρχές της Εκκλησίας για να “ανακαλύψουμε ξανά  το Ευαγγέλιο”.

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του τονίζει ότι η “Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει τη σημασία της Μεσογείου, όπου άκμασε το Ευαγγέλιο και προέκυψαν μεγάλοι πολιτισμοί. Αυτή η μεγάλη κληρονομιά στο “mare nostrum” μας προσκαλεί να είμαστε ενωμένοι, ειδικά απέναντι στις σημερινές προκλήσεις, όπως η πανδημία και η κλιματική κρίση”.

Ο Πάπας επεσήμανε ότι “η θάλασσα αγκαλιάζει πολλούς λαούς και εδάφη που καλούνται να ζήσουν μαζί με ειρήνη και αμοιβαία αποδοχή”. Ευχαρίστησε δε, όσους βοήθησαν στην προετοιμασία του ταξιδιού.

Ταυτόχρονα, οι σκέψεις του στράφηκαν σε εκείνους που διέφυγαν από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Τόνισε ότι είναι “αδέλφια μας”, σημειώνοντας ότι τόσοι πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα, έτσι που η Μεσόγειος έχει γίνει ένα “μεγάλο νεκροταφείο”. Ο Πάπας υπενθύμισε ότι θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά τη Λέσβο. Η παραμονή του στο νησί θα περιλαμβάνει επίσκεψη μόνο στο ΚΥΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος