Ψηφίστηκε το ν/σ για “Αναβάθμιση του Σχολείου”-Κινητοποιήσεις από ΔΟΕ & ΟΛΜΕ (video)

Ψηφίστηκε το ν/σ για την Παιδεία στη Βουλή. Νωρίτερα, συλλαλητήριο είχαν διοργανώσει στο Σύνταγμα οι διδασκαλικές ομοσπονδίες, οι οποίες πραγματοποίησαν και στάση εργασίας. Στις 13:30 ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επί της αρχής ψήφισαν υπέρ 158 βουλευτές (ΝΔ), 124 ψήφισαν κατά και κανείς παρόν, σε σύνολο 282 βουλευτών. 

Στην πολιτική αντιπαράθεση που προηγήθηκε ανέβηκαν οι τόνοι, με αφορμή την επιστροφή της διαγωγής των μαθητών στα σχολεία.

Το νομοσχέδιο αποτελεί επένδυση στην Παιδεία, επεσήμανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Τόνισε δε ότι δικαιώνει απολύτως το όνομα του καθώς πρόκειται  για αναβάθμιση του σχολείου, υλική, δομική και θεσμική. Αλλά κυρίως για  ποιοτική. Αναμόρφωση των προγραμμάτων, εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού έργου και μια σειρά από σημαντικές βελτιωτικές ρυθμίσεις που αφορούν στα δημόσια πανεπιστήμια.

Για επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας πως πρόκειται για «συντηρητική και αντιπαιδαγωγική στροφή που θα μας φέρει πολλά χρόνια πίσω». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θεωρεί την Παιδεία «μια αρένα ιδιωτικών συμφερόντων και άκρατου ανταγωνισμού. Μία αποθέωση του ατομισμού και μια διαδικασία εξαντλητικής σωματικής και ψυχικής πίεσης για κάθε νέα και κάθε νέο».

Αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε  ότι το νομοσχέδιο συνιστά «μπάλωμα» και όχι μεταρρύθμιση και ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Το ΚΚΕ «καταψηφίζει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο», δήλωσε και ο  Δ. Κουτσούμπας ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι κάθε ενέργειά τους έχει και κάποιο αντίκτυπο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ

Σχετική είδηση:

Στη Βουλή το ν/σ για «Αναβάθμιση του Σχολείου»- Κ. Μητσοτάκης: Η επένδυση στην παιδεία όρος εθνικής επιβίωσης-Ομιλίες πολιτικών αρχηγών. Νέες κινητοποιήσεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος