Μάνθος Ντελής: Η κανονικότητα δεν είναι τα μηδενικά επιτόκια

Οι αυξήσεις στα επιτόκια από την ΕΚΤ θα περάσουν εξ ολοκλήρου στις δόσεις των δανείων ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία θα επηρεαστεί σοβαρά από μία επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ εκτιμά ο κ. Μάνθος Ντελής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Audencia Business School στη Γαλλία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Σε ερώτηση τι σημαίνουν για την ελληνική τραπεζική αγορά οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες, ο κ. Ντελής υποστήριξε ότι «στα επιτόκια της ευρωζώνης βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη κανονικότητα και ως εκ τούτου αναμένεται νέα αύξηση από την ΕΚΤ, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό για τις τράπεζες».

Ως προς το πώς θα επηρεαστούν οι δανειολήπτες από τις αυξήσεις των επιτοκίων ο κ. Ντελής σημείωσε ότι αναπτύσσονται δυνάμεις που σαφώς θα επηρεάσουν το κόστος δανεισμού για τους δανειολήπτες.

Για την ακρίβεια «αναμένουμε μία αύξηση του κόστους δανεισμού κατά το ποσοστό της αύξησης των επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών»

Σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη ο κ. Ντελής εκτιμά ότι μία περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ανάλογη με αυτή στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει πρόβλημα στην οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος