Μ. Αλβανού, εγκληματολόγος: Χρειάζονται αποδείξεις – Υπαρχουν διαφορές στον τρόπο τέλεσης εγκλημάτων ανάμεσα σε άνδρες & γυναίκες (video)

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται το τάμπλετ της 9χρονης Τζορτζίνας για το θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της. Η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» για τις τελευταίες εξελίξεις στον πολύκροτη υπόθεση για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

«Το τάμπλετ μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο εκτέλεσης του φερόμενου εγκλήματος, το οποίο θα πρέπει να αποδειχθεί» είπε η εγκληματολόγος τονίζοντας ότι η κατηγορία που αποδίδεται στην 33χρονη μητέρα για χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις.

«Κάθε τρόπος τέλεσης απαιτεί το δικό του σχεδιασμό και τη δική του προετοιμασία. Αυτό εξαρτάται από το να εντοπιστεί σε δύο, τρεις ή περισσότερες προσπάθειες. Θα πρέπει να δει κανείς αν υπάρχει το ίδιο patern. Συνήθως έχουμε μια διαφορά ανάμεσα στον τρόπο τέλεσης τέτοιων εγκλημάτων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες», δήλωσε στην ΕΡΤ η ειδικός. Και όπως επισήμανε, οι γυναίκες δολοφόνοι αναζητούν τρόπους που δεν απαιτούν μυϊκή δύναμη.

Μιλώντας για τον τρόπο που παρουσιάζεται στο έγκλημα της Τζωρτζίνας στα ελληνικά ΜΜΕ η κ. Αλβανού ανέφερε ότι πλέον δεν εστιάζεται στο θέμα του φερόμενου εγκλήματος και της αγανάκτησης, αλλά σε επίπεδο τηλεριάλιτι, με ενασχολήσεις που εγκληματολογικά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Σχολιάζοντας δε το οικογενειακό παρελθόν της 33χρονης μητέρας επισήμανε ότι «δεν έχουμε οικογενειακή ευθύνη και οι θεωρίες περί προδιάθεσης στην εγκληματολογία έχουν φύγει εδώ και καιρό».

Ποια είναι πιο συχνά κίνητρα των δολοφόνων

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κίνητρο της φερόμενης ως κατηγορούμενης για το φόνο του παιδιού της, και πάντα μέσα από βιβλιογραφία, δήλωσε πως υπάρχουν περιπτώσεις που στοχευμένα οι γονείς ζητούν το θάνατο του παιδιού τους.

«Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο υποκείμενο ψυχικό νόσημα που μόνο ειδικοί επιστήμονες μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό. Και έχουμε και περιπτώσεις που ένα έγκλημα έχει σχεδιαστεί εντελώς ψυχρά γιατί το παιδί θεωρείται ανεπιθύμητος παράγοντας στην πορεία του ζευγαριού, ενώ άλλες φορές μπορεί να αφορά εκδίκηση στο πλαίσιο μίας σύγκρουσης ενός ζευγαριού», σχολίασε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος