Οι ανακοινώσεις για τον κορονοϊό, την πανδημία & τους εμβολιασμούς από τον υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη (video)

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγείται στην Κυβέρνηση μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και επικεντρώνονται τόσο στο πεδίο της διασκέδασης και της εστίασης όσο και της εργασίας.

Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα:

  • Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα μέτρα – Περιορισμοί θα αφορούν τους ανεμβολίαστους

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού. «Η τρίτη δόση θωρακίζει. Από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενηλίκους που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο. Να προστρέξουμε για την τρίτη δόση» υπογράμμισε.

Ο Θάνος Πλεύρης συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Βασική σκέψη της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοοριστικά μέτρα. Θα επεκτείνουμε όλη την καμπάνια των εμβολιασμών».

«Θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα με περιορισμούς που θα αφορούν τους ανεμβολιασμένους πολίτες», είπε ακόμα.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος