Λ. Καρνέζης στο Πρώτο: Όταν μας πετροβολούσαν οι παρακρατικοί στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Έδεσσα (audio)

Ο Μίκης Θεοδωράκης του άλλαξε τη ζωή. Μαζί του, ως ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, ταξίδεψε στον κόσμο, έπαιζε κάτω από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όπως τότε που τους πετροβόλησαν παρακρατικοί στην Έδεσσα.

Με τον Μίκη Θεοδωράκη όμως έπαιξε στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου και ήταν εκεί, στην πρώτη συναυλία της Μεταπολίτευσης που έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο Φάληρο.

Ο Λάκης Καρνέζης, το «αριστερό» μπουζούκι του Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Αφύλαχτη διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη για την πορεία στο πλευρό του συνθέτη με την παγκόσμια ακτινοβολία, τόσο στις συναυλίες όσο και στη δισκογραφία.

Ο Λάκης Καρνέζης ξεκίνησε τη δισκογραφική του σταδιοδρομία το 1955. Την εποχή εκείνη έπαιζε μπουζούκι με τον Κώστα Παπαδόπουλο στο συγκρότημα Καίτης Γκρέυ-Στέλιου Καζαντζίδη και από το 1961 συνεργάστηκε μόνιμα (μόνος ή μαζί με τον Παπαδόπουλο) με τον Μίκη Θεοδωράκη, αντικαθιστώντας τον Μανώλη Χιώτη, που ήταν σε περιοδεία στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια 30 χρόνων, 1955-1985, οι δυο φίλοι δεξιοτέχνες μετείχαν στο 60% της ελληνικής δισκογραφικής παραγωγής! Η τελευταία συνεργασία με τον Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 στο Ηρώδειο με το έργο «Άξιον Εστί» των Θεοδωράκη-Ελύτη.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος