Κύθηρα: Περισυνελέγησαν από δύτες άψυχα σώματα – Σε σπηλιά η επόμενη επιχείρηση

Νεκροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από δύτες του Λιμενικού έξι νεκροί από το ναυάγιο στα Κύθηρα, στην περιοχή Διακόφτι. Οι άνεμοι εντάσεως ως και 10 Μποφόρ κόπασαν και η τέταρτη απόπειρα που γίνεται από το πρωί ολοκληρώθηκε εντός μιας ώρας, περίπου στις 5 το απόγευμα. Τα θύματα, μεταφέρονται με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος», στο νεκροτομείο Καλαμάτας. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι περισυνελλέγησαν επτά νεκροί. Η επόμενη φάση της επιχείρησης θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής με τους δύτες να ερευνούν σπηλιά που απέχει πέντε μέτρα από το σημείο του ναυαγίου.

Στο ιστιοφόρο σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα.

Από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 06/10 συγκρούστηκε στα βράχια, ημιβυθίστηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς, είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι ενημερώνονται με ειδική σύνδεση από το Λιμενικό. Πλέον, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται  στο Λιμεναρχείο να δούν φωτογραφίες για αναγνώριση.

Την πρώτη αυτοψία έκαναν αργά το μεσημέρι οι δύτες, καθώς, όπως μετέδωσε ζωντανά ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, έπεσαν λίγο οι άνεμοι ισχύος ως και 7 Μποφόρ.

‘Ηδη έχει συλληφθεί άντρας από τη Συρία, ο οποίος τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά. Εκτιμάται ότι ο δεύτερος διακινητής συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους.

Κέρδος ενός εκατομμυρίου αποδίδεται στους διακινητές για το δρομολόγιο από τις τουρκικές προς τις ιταλικές ακτές, που θεωρείται ως το πλέον επικίνδυνο. Διαρκεί έξι ημέρες με επικίνδυνη εναλλαγή καιρικών συνθηκών. Υπενθυμίζεται, ότι από τους 80 διασωθέντες υπάρχει ένα και μόνο ανήλικο.

Την ίδια ώρα από τη Λέσβο, η δημοσιογράφος Αναστασία Σπυριδάκη μεταδίδει ότι «ούτε οι διασωθέντες δεν ξέρουν πόσα άτομα τελικά επέβαιναν, με τους διακινητές να τους οδηγούν μέχρι τη μέση της διαδρομής και να τους εγκαταλείπουν.

Από νωρίς το πρωί ειδική μονάδα υποβρύχιων αποστολών του Λιμεναρχείου διεξάγει έρευνες με ελπίδα για επτά επιζώντες και αγνοούμενους από 46 ως 53 σύμφωνα με μαρτυρίες. ‘Ερευνες διαξάγονται και στα ορεινά του νησιού με ενδεχόμενο να έχουν κατευθυνθεί εκεί διασωθέντες του ναυαγίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος