Τραγωδία με 17 νεκρούς σε ναυάγιο στη Λέσβο – Συγκλονιστικά βίντεο από το ναυάγιο στα Κύθηρα

Ολονύχτιο θρίλερ σε Λέσβο και Κύθηρα για τη διάσωση μεταναστών σε αντίστοιχα ναυάγια που σημειώθηκαν. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις διάσωσης, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο διάσωσης θα συμμετάσχουν και εναέριες δυνάμεις. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου Δήμητρα Λαχουρή, ανέφερε ότι το πρωί βρέθηκε η σορός άλλης μίας γυναίκας στο ναυάγιο στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 16.

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε όσον αφορά το ναυάγιο στη Λέσβο ότι 15 γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές, ενώ γυναίκες είναι και τα 9 άτομα που διασώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εγκλωβισμένες σε απόκρυμνη περιοχή. Επίσης, είπε πως η βάρκα αναχώρησε από τα τουρκικά παράλια. Όσον αφορά στο ναυάγιο στα Κύθηρα ανέφερε ότι έχουν διασωθεί 80 άτομα.

Τραγωδία με 17 νεκρούς σε ναυάγιο στη Λέσβο – Συγκλονιστικά βίντεο από το ναυάγιο στα Κύθηρα
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου – Λιμενικό Σώμα

Στη Λέσβο, 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά του νησιού, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.

Στην περιοχή επιχειρούν στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στη ξηρά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας στην ΕΡΤ, 15 γυναίκες, νεαρής ηλικίας, αφρικανικής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους ενώ γυναίκες είναι και τα 9 άτομα που διασώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εγκλωβισμένες σε απόκρυμνη περιοχή.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.

Στην περιοχή επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη Ε.Σ., στελέχη Π.Υ. και στελέχη ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως Β-ΒΑ 7 BF. Στην περιοχή σπεύδει, ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο Super Puma Π.Α.

Τραγωδία με 17 νεκρούς σε ναυάγιο στη Λέσβο – Συγκλονιστικά βίντεο από το ναυάγιο στα Κύθηρα
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ν. Κυθήρων-Λιμενικό Σώμα

Στα Κύθηρα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας του Λιμενικού ενημερώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (5/10) για πλοίο με μετανάστες, κοντά στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού ωστόσο βρέθηκε το σκάφος να έχει προσκρούσει σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και μέχρι αυτή την ώρα παραμένει ημιβυθισμένο.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα ένα πλοίο της Λιμενικής Αρχής, εθελοντές διασώστες, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα υποβρύχιων αποστολών. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 BF με ριπές ανέμου 9-10 μποφόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί 80 από αυτά.
Η επιχείρηση συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ άνοιξε ένα σχολείο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι διασωθέντες.

Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις επιχειρήσεις διάσωσης σε Λέσβο και Κύθηρα
https://youtu.be/97uOxhKlMMA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος