Μ. Σφακιανάκης: «Άνθρωποι της διπλανής πόρτας» οι παιδόφιλοι – Ο 53χρονος έστησε το κύκλωμα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (video)

Array

Με τις αστυνομικές Αρχές να ερευνούν την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων καθημερινά νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως. Για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση παιδοφιλίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός παιδιού από «ανθρώπους της διπλανής πόρτας» μίλησαν στην ΕΡΤ η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρ. του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

«Τριάντα χρόνια ασχολούμαι με το έγκλημα του διαδικτύου και με παιδόφιλους, κακοποιούς των παιδιών, οι οποίοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας» δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος δήλωσε τον αποτροπιασμό από τις σκοτεινές πτυχές αυτής της ιστορίας συστηματικής εκμετάλλευσης ανηλίκου.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» για τον 53χρονο που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε για τέσσερις μήνες την ανήλικη μαθήτρια, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας της ο πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε ότι μπορεί οποιοσδήποτε δίπλα σου ξαφνικά να μάθεις ότι είναι παιδόφιλος.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για να προσελκύει άλλους παιδόφιλους τόνισε είναι μια εφαρμογή ανάμεσα στις χιλιάδες που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά.

«Η εφαρμογή αυτή δεν έχει γίνει για παιδόφιλους αλλά την χρησιμοποιούν και παιδόφιλοι. Ο “κύριος” αυτός μπήκε (στην εφαρμογή), έκανε το κύκλωμα του, χρησιμοποίησε την τεχνολογία όπως χρησιμοποιούν και άλλοι και με το αποτέλεσμα αυτό συνεβρισκόταν με άλλους» είπε ο κ. Σφακιανιάκης αποκαλύπτωντας ότι οι διακόσιοι που είδαν την συγκεκριμένη ανάρτηση και επικοινώνησαν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη, έχουν αφήσει ψηφιακά ίχνη», πρόσθεσε.

Υπάρχει ασυδοσία στο Διαδίκτυο

Με τη σειρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά εστίασε στην ασυδοσία που υπάρχει στο διαδίκτυο.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία φρικιαστική είδηση, η οποία έχει να κάνει με το βιασμό ενός ανήλικου παιδιού. Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως πολιτεία και ως κοινωνία είναι να προστατεύσουμε την παιδική ανηλικότητα, τη σεξουαλική ελευθερία, τη γενετήσια ελευθερία των παιδιών μας» ανέφερε η νομικός που έχει χειριστεί υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Σχολιάζοντας την είδηση για τη σύλληψη ενός ακόμη παιδόφιλου στη χώρα μας ανέφερε ότι υπάρχουν επιτήδειοι που χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης που προβάλλουν ένα προφίλ ενός σπουδαίου ανθρώπου, ενός θεοσεβούμενος ανθρώπου, ενός ανθρώπου ο οποίος χτίζει μια σχέση εν πάσει περιπτώσει με ένα ανήλικο και βλέπουμε ότι τελικά υπάρχει κακοποίηση μέχρι και βιασμό».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος