Α. Ταραχοπούλου, δικηγόρος 12χρονης: Βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα (video)

Array

Για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε η δικηγόρος της, Ασπασία Ταραχοπούλου, δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για να ξεχάσει τα όσα τραγικά βίωσε στα χέρια του 53χρονου και να διαχειριστεί τη διαπόμπευση που υφίσταται μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής βιασμού της.

«Δεν είναι καλή κατάσταση της οικογένειας και του παιδιού και χρειάζεται υποστήριξη ψυχολογική. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου όσο μπορώ να είναι κοντά του. Το παιδί βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη ξανά και ξανά με όλη αυτή την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα», δήλωσε  η δικηγόρος της στις «Συνδέσεις».

Η κ. Ταραχοπούλου κατήγγειλε από τον αέρα της ΕΡΤ την στοχοποίηση και διαπόμπευση του ανήλικου θύματος αυτής της νοσηρής υπόθεσης, που αναγκάζεται να κρύβεται στο σπίτι της μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης καθως ορισμένα κανάλια και δημοσιογράφοι έχουν δημοσιεύσει εικόνες του παιδιού, παραμονεύοντας ταυτόχρονα έξω από το σπίτι της οικογένειας.

«Ελπίζω να σταματήσει αυτό εδώ. Αυτό δεν είναι καλή κατάσταση για όλη την οικογένεια. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά πιο μεγάλα και πιο μικρά, τα οποία πρέπει όλα να προφυλάξουμε, γιατί όλα έχουν μια κοινωνική ζωή. Έχουν το σχολείο τους, έχουν το Πανεπιστήμιό τους» ανέφερε η κ. Ταραχοπούλου για την πολύτεκνη οικογένεια με τα οκτώ παιδιά.

Τέσσερις μήνες διήρκησε η η σεξουαλική εκμετάλλευση

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο καιρό διήρκεσε η σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από τον 53χρονο κατηγορούμενο απάντησε ότι δυστυχώς ήταν τέσσερις μήνες.

«Μια θεία της είδε τα μηνύματα στο κινητό και ειδοποίησε τη μητέρα και το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε η κ. Ταραχοπούλου εξιστορώντας πώς η καταγγελία έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου με τις αρχές έκτοτε να προσπαθούν να αποκαλύψους όλες τις πτυχές αυτής της τρομερής ιστορίας.

Ο συνήγορος της ανήλικης αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο βασικός κατηγορούμενος για να προσελκύει διαδικτυακά άλλους παιδόφιλους αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Τι είπε για τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου

Η ίδια ήταν καταπέλτης όσον αφορά τον ισχυρισμό του φερόμενου ως δράστη ότι η μικρή τον εκβίαζε λέγοντας ότι «είχε φτιάξει ένα κοινωνικό προφίλ τέτοιο που δεν νομίζω ότι μοιάζει με έναν άντρα που τον εκβίαζε ένα 11χρονο». Όσον αφορά στο εάν η ανήλικη τον προκαλούσε, στέλνοντάς του προκλητικές φωτογραφίες και βίντεο η κ. Ταραχοπούλου απάντησε ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με την κ. Ταραχοπούλου, από τις μέχρι τώρα έρευνες της Ασφάλειας έχει προκύψει η εμπλοκή άλλων πέντε ατόμων, πλην των δύο προφυλακισμένων, με τις Αρχές να αναζητούν τα ψηφιακά ίχνη όλων όσοι επιδίωξαν να κλείσουν ραντεβού με ένα ανήλικο κορίτσι. Και δυστυχώς, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί…

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος