Κ. Τριανταφυλλίδης: Η Όμικρον πολλαπλασιάζεται εβδομήντα φορές πιο γρήγορα στο άνω αναπνευστικό (video)

Για την πανδημία και την παραλλαγή Όμικρον μίλησε στην ΕΡΤ ο Ομότιμος καθηγητής Γενετικής του Ανθρώπου στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι η επιδημιολογική κατάσταση σε όλο τον κόσμο είναι κρίσιμη καθώς νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται έως και εβδομήντα φορές πιο γρήγορα.

«Έχει αποδειχθεί ότι ο ιός αυτός πολλαπλασιάζεται εβδομήντα φορές πιο γρήγορα στο άνω αναπνευστικό, γι αυτό και έφτασε να είναι η επικρατούσα παραλλαγή στις ΗΠΑ», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο διακεκριμένος επιστήμοντας προειδοποιώντας τον κόσμο να μην εφησυχάζει. «Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί στη Νότια Αφρική ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι, από Ομικρον και από Δέλτα έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Όπως δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, λόγω του γεγονότος ότι το ποσοστό εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών παραμένει ακόμη σε χαμηλά ποσοστά, πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Χρειάζεται πρόληψη

«Κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με ΜΕΘ τον κορονοϊό. Χρειάζεται πρόληψη», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής Γενετικής του Ανθρώπου στο ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα ο «εμβολιασμός στην ηλικία άνω των 60 ετών δεν έχει δουλέψει».

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η Πολιτεία μπορεί είτε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή να γίνονται rapid test σε ημερήσια βάση. «Σε αυτή την περίπτωση», όπως είπε «το ποσοστό των κρουσμάτων θα είναι 30% πιο χαμηλό».

Και όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση θα πρέπει να ελέγξει και την ποιότητα των rapid test που γίνονται στα εργαστήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος