Κ. Ιατρίδης, αντιπτέραρχος ε.α.: Ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να πετύχει το σχέδιο του (video)

«Όσο περισσότερο πιέζεται και καθυστερεί ο Πούτιν, έχει όχι μόνο οικονομικό κόστος εξαιτίας της εκστρατείας, χάνει και σε πολιτικό κεφάλαιο γιατί αρχίζει να αμφισβητείται», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωνταντίνος Ιατρίδης, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία.

Αναλύοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο κ. Ιατρίδης έκανε την εκτίμηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος προχωρά στο γ’ πλάνο: «Δεν εμπλέκω τις στρατιωτικές μου δυνάμεις, αλλά χτυπάω μέσα στις πόλεις με πυραύλους». Στρατηγική ιδιαίτερα σκληρή για τον άμαχο πληθυσμό στις πόλεις που αδυνατεί να ξεφύγει από τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών.

«Ο στόχος του είναι να προκαλέσει πανικό και φόβο για να φύγουν όχι μόνο οι άμαχοι αλλά και ο στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας που μάχονται. Αυτό δε νομίζω ότι θα το πετύχει γι’ αυτό και θα γίνεται ολοένα και πιο βίαιος», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή ο Πούτιν θα προχωρήσει προς τη Μαύρη Θάλασσα και την Οδησσό προκειμένου να κάνει μια περίκλειστη περιοχή για να μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κ. Ιατρίδης, αντιπτέραρχος ε.α.: Ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να πετύχει το σχέδιο του (video)

«Για να φτάσει στο σημείο να χτυπάει εκκλησίες, νοσοκομεία, μαιευτήρια και θέατρα ο Πούτιν βρίσκεται σε μία κατάσταση όπου νιώθει πιεσμένος και εγκλωβισμένος. Όσο η Δύση ενισχύει τον Ζελένσκι με πολεμοφόδια, τόσο πιο βίαιος θα γίνεται στην υλοποίηση του σχεδίου του», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιατρίδης θέλει να αναγκάσει τον Ουκρανό πρόεδρο να συνθηκολογήσει για να μπορεί έπειτα να διαπραγματευτεί με τη Δύση που ενισχύει με στρατιωτικές δυνάμεις τις χώρες περιφερειακά της Ουκρανίας.

«Με αυτό τον τρόπο ανυψώνει και αίσθημα ασφαλείας των χωρών, όπως η Πολωνία και η Μολδαβία. Γι’ αυτό βλέπουμε όλες αυτές τις δυνάμεις», είπε και πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει μία απειλή πρέπει το ΝΑΤΟ να κάνει αυτή την κίνηση. Εκτιμώ ότι δεν θα το επιδιώξει ο Πούτιν να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ γιατί τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε ένα Γ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε μια πυρηνική αντιπαράθεση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος