Ηράκλειο: Ούτε οι εισαγγελικές παραινέσεις συγκίνησαν τους αρνητές γονείς – Μόλις 3 από τους 25 μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία

Μόλις 3 από τους συνολικά 25 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου, που απέχουν από τα μαθήματά τους, λόγω αρνητών γονιών, επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, μετά την πρώτη εισαγγελική παρέμβαση.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αρνητές γονείς δεν φαίνεται να συγκινούνται από τις παραινέσεις των εισαγγελικών αρχών και εξακολουθούν να κρατούν, με διάφορες αιτιολογίες, τα παιδιά τους εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Πλέον, δουλειά πιάνουν κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι θα κληθούν να εξετάσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών, ενώ τον τελικό λόγο θα τον έχει ο εισαγγελέας, ο οποίος, αφού εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, θα κινήσει τις προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάση Γαλήνα έχουν ήδη κατατεθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης τα στοιχεία των συνολικά 25 μαθητών, που λόγω άρνησης χρήσης μάσκας, διενέργειας και δήλωσης διαγνωστικού τεστ ή με επίκληση άλλων λόγων (π.χ φόβος λόγω ύπαρξης ευάλωτου ατόμου στην οικογένεια), δεν παρακολουθούν μαθήματα από την αρχή του έτους. Πρόκειται για 6 μαθητές Νηπιαγωγείου, 15 μαθητές Δημοτικού και 4 μαθητές Γυμνασίου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, μετά από την επικοινωνία που είχαν με τις οικογένειες των παιδιών αυτών οι εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίοι ζήτησαν την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, διαπιστώθηκε ότι μόνο σε 3 περιπτώσεις μαθητών αυτό συνέβη. Οι υπόλοιποι 18, 4 από Νηπιαγωγεία και 14 από Δημοτικά, που ανήκουν σε 13 οικογένειες, εξακολουθούν να μην παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Το ίδιο συμβαίνει, σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιάννη Καραγιαννίδη, και με τους 4 μαθητές Γυμνασίου, που εξακολουθούν να παραμένουν στα σπίτια τους.
Για τις περιπτώσεις των παιδιών αυτών, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι δύο διευθυντές, κινείται ήδη η διαδικασία ελέγχου του στενού περιβάλλοντος και των συνθηκών στις οποίες ζουν από κοινωνικούς λειτουργούς. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με την Εισαγγελία Ηρακλείου, τις ενέργειες της οποίας αναμένουν. Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία Ηρακλείου έχει απευθύνει αυστηρό μήνυμα στους αρνητές γονείς και είναι αποφασισμένη να κινήσει τις προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες για όσες περιπτώσεις εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος