Ηράκλειο: Εντός της ερχόμενης εβδομάδας oi ποινικές διαδικασίες εναντίον των αρνητών γονέων

Ταχύτατα κινούνται οι διαδικασίες από την Εισαγγελία Ηρακλείου αναφορικά με τους μαθητές που απουσιάζουν από τα σχολεία τους, λόγω άρνησης των γονιών τους για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, της χρήσης μάσκας κ.α.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, στέλνει αυστηρό μήνυμα στους αρνητές γονείς και ήδη έχει δώσει παραγγελία στους 3 εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς ανηλίκων να κινηθούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις επαφές τους με τους γονείς, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις και να ενημερωθούν για τους λόγους για τους οποίους δεν στέλνουν α παιδιά τους στο σχολείο.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων θα εξετάσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και διαβιούν τα παιδιά.
Η εξέταση των υποθέσεων των 25 μαθητών θα πρέπει, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, να έχει ολοκληρωθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Για όσες περιπτώσεις κρίνεται ότι θα πρέπει να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι φάκελοι θα προωθηθούν στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας. Πρόθεση του κ. Γαλήνα είναι, εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες για όσες περιπτώσεις κριθεί ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος