Η παρουσία του ήταν εντυπωσιακή – Τι είπε ο Θ. Βερέμης για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο (video)

Την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, σχολίασε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, δηλώντας ότι ήταν «ήταν μεγάλη εξυπνάδα του Έλληνα πρωθυπουργού να μην αναφέρει καθόλου την Τουρκία».

«Ο Ερντογάν, με τις δυσκολίες που έκανε για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας (στο ΝΑΤΟ) μας έκανε μέγα δώρο. Δεν χρειαζόταν καν να πει το όνομά του ο Μητσοτάκης. Ήταν φανερό ότι όλοι ήταν πάρα πολύ θυμωμένοι με την αδυναμία της συνεννόησης με τον Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Βερέμης.

Σχετικά με την στάση του Τούρκου ηγέτη και την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο ομότιμος καθηγητής τόνισε ότι «ήταν μια έξυπνη ομιλία διότι κατέδειξε την Τουρκία χωρίς να αναφέρει το όνομά της».

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμφάνιση του Έλληνα πρωθυπουργού: «Δεν στείλαμε κανέναν επαρχιώτη Έλληνα Πολιτικό. Ο άνθρωπος ήξερε σε ποιους μιλούσε ενώ η δε εκφορά των αγγλικών του είναι περίφημη. Μιλούσε σαν Αμερικάνος. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει».

Ο κ. Βερέμης συμπλήρωσε για την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Η παρουσία του ήταν εντυπωσιακή. Καλύτερη δε γινόταν. Δε μπορούσε να βρεθεί άλλος Έλληνας Πολιτικός που να έχει την πείρα της Αμερικής, την γνώση της γλώσσας και της ιστορίας. Ήταν καταπληκτικό στο ότι αναφέρθηκε στις σχέσεις Αμερικής και Ελλάδας το 1821 ήταν καταπληκτικό. Αν έλεγε για την αλληλογραφία Κοραή και Τζέφερσον τότε θα έπαιρνε όσκαρ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος