Γαλλία: Διαδηλωτές ζήτησαν επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία στην πρώην σύζυγο του υφυπουργού Άμυνας Τιμούρ Ιβάνοφ

 Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν στο Παρίσι την Κυριακή να επεκτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στη σύζυγο του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, η οποία κατηγορείται ότι απέφυγε τα ευρωπαϊκά μέτρα καταναγκασμού, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τιμούρ Ιβάνοφ, ο οποίος τελεί υπό ευρωπαϊκές κυρώσεις από τον Οκτώβριο, χώρισε τη σύζυγό του Σβετλάνα Μανιόβιτς το καλοκαίρι του 2022 για να την προστατεύσει, λένε οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που φυλακισμένου στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στη φερόμενη κατοικία, αυτής της γυναίκας.

Οι διαδηλωτές, που έφεραν πλακάτ που έγραφαν «Κλοπές στη Ρωσία. Εγκλήματα στην Ουκρανία. Γυναίκα στη Γαλλία», ζήτησαν να απαγορευτεί η παραμονή της συζύγου του υφυπουργού στην Ευρώπη και να παγώσουν οι λογαριασμοί της. «Πρόκειται για μια οικογένεια εγκληματιών πολέμου», είπε η ακτιβίστρια Maria Pevchikh.Η ίδια διευκρίνισε ότι οι γαλλικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί για την υπόθεση αυτή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αντίδραση.

Τον Δεκέμβριο, οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ξεκίνησαν έρευνα με βάση τα email της Σβετλάνα Μανιόβιτς που περιγράφουν μια ζωή πολυτέλειας στην Ευρώπη, με διακοπές στο Σεν Τροπέ στη νότια Γαλλία και αυτοκίνητα Rolls-Royce.

Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος