G7: “Να πάψει η Ρωσία να υποστηρίζει τον Άσαντ”

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάψει η Ρωσία να είναι με το μέρος της Συρίας», διακήρυξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ωστόσο η σύνοδος των 7 (G7), που έγινε στην Τοσκάνη, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, ολοκληρώθηκε χωρίς αναγκαία συναίνεση για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, έναντι της οποίας τηρείται “στάση αναμονής». Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για μια ακόμη φορά ότι «δεν θα παραμείνουν απαθείς όταν ο Άσαντ σκοτώνει αθώους με χημικά όπλα», ενώ σε ρόλο “ισορροπιστή”, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, οικοδεσπότης της συνάντησης, τόνισε ότι πρέπει να απομακρυνθεί η πιθανότητα στρατιωτικής κλιμάκωσης. Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας “εξαιρετική ανησυχία” για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να αναλάβουν μονομερή στρατιωτική δράση και εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Παρουσία των ομολόγων του από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τον Καναδά και τη Γαλλία ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ζητώντας του η Τεχεράνη να ασκήσει την επιρροή της στη Δαμασκό.

Τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα της Παρασκευής κατέστρεψαν το 20% της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος, διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ “είναι έτοιμες να εγκρίνουν νέα πλήγματα εναντίον της Συρίας, αν η Δαμασκός χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα ή βόμβες- βαρέλια”. Η αμερικανική ηγεσία έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προειδοποιεί εκ των προτέρων για τις στρατιωτικές του απαντήσεις».

Σε λίγες ώρες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μεταβαίνει στη Μόσχα, για προγραμματισμένη επίσκεψη, την ώρα που οι αμερικανορωσικές σχέσεις διέρχονται τη δοκιμασία της παύσης επικοινωνίας και συνεργασίας στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποφάσισε το Κρεμλίνο, μετά την αμερικανική επίθεση στη Συρία.

Σχετική είδηση:Τηλεφωνικές συνομιλίες Τραμπ με Μέι και Μέρκελ για τη Συρία
Σχετική είδηση:Σύνοδος των χωρών του Νότου: Κατανοητό το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος