Γ. Βαληνάκης: Ασκούνται πιέσεις προς την Τουρκία αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την στάση του ΝΑΤΟ

Είναι λάθος να νομίζουμε ότι η ρητορική του Ερντογάν θα ξεφουσκώσει με τις εκλογές του επόμενου έτους στην Τουρκία καθώς  χωρίς μέτρα εναντίον της χώρας ενθαρρύνεται, είπε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Γιάννης Βαληνάκης , σχολιάζοντας επίσης, ότι «προφανώς εάν ξεφύγουν τα πράγματα ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα σηκώνει το τηλέφωνο Αμερικανού ή άλλου μεσολαβητή».

«Μεγάλη πρόκληση των επομένων ωρών, ημερών ή εβδομάδων είναι να αλλάξει η θέση μεοσλαβητών, που για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο ή καλοκαίρι προσπαθούν να βρουν μέση λύση δυσυτχώς με δωράκια προς τον επιτιθέμενο», είπε ο κ. Βαληνάκης, υποστηρίζοντας σαφώς την πολιτική της κυβέρνησης να διεθνοποιήσει το θέμα «καθώς επί της ουσίας οι Τούρκοι ζητάνε αλλαγή συνόρων».

Μάλιστα ο καθηγητής βλέπει «ολοένα και περισσότερες ομοιόητες μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν» τονίζοντας ότι «η επίθεση της Τουρκίας είναι πρωτοφανής και όχι μόνο λεκτική αφού συνοδεύεται από απειλές χρήσης βίας».

«Πιέσεις ενεγοποιούνται προς Τουρκία αλλά εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την στάση του ΝΑΤΟ που δεν παίρνει θέση, ενώ ο Στόλτενμπεργκ απαντά ότι ακούει με προσοχή τις ανησυχίες  της Τουρκίας η οποία και επειχειρεί να ανοίξει συζήτηση για το θέμα της μείωσης του στρατιωτικού αποτυπώματος στο Αιγαίο, θέμα που εμείς θεωρούμε αδιανόητο να συζητήσουμε.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος