Φορολογικές Διοικήσεις ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα η επόμενη ολομέλεια

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ολομέλεια των Φορολογικών Διοικήσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ΟΟΣΑ το 2024, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη συγκέντρωση των Φορολογικών Διοικήσεων ανά τον κόσμο.

Με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η διοργάνωση και φιλοξενία της Ολομέλειας ανατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα για το 2024. Να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια πραγματοποιείται φέτος στην Αυστραλία, και το 2023 στην Σιγκαπούρη. Συνεπώς, με την ανάθεση στην Ελλάδα, η Ολομέλεια επιστρέφει στην Ευρώπη.

Η Ολομέλεια απαριθμεί περισσότερες από 50 χώρες – μέλη και προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επικεφαλής προηγμένων και αναδυόμενων φορολογικών διοικήσεων, καθώς και εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα και άλλων διεθνών οργανισμών και περιφερειακών φορέων. Παρέχει στις κυβερνήσεις διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία, συγκριτικά δεδομένα και αναλύσεις για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, της συμμόρφωσης και της βεβαιότητας.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά: «Είναι μια τιμητική αναγνώριση για την πατρίδα μας και φυσικά την ΑΑΔΕ, που πλέον έχει τη θέση και το κύρος, που της αξίζει διεθνώς. Προτεραιότητά μας πάντα η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών μέσα από καινοτόμες και φιλικές προς το χρήστη υπηρεσίες. Συνεχίζουμε δυνατά!»

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος