Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις (video)

Τη δυνατότητα και σε προβληματικές επιχειρήσεις να διεκδικήσουν χαμηλότοκα δάνεια μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, παρατείνοντας ταυτόχρονα την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή.

Πρόκειται για άλλη μια διεύρυνση των διεκδικητών της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Από το βήμα της Βουλής, οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης απηύθυναν πρόσκληση στους δικαιούχους να συμμετάσχουν στη διαδικασία που ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

«Θα μπορούν να ενταχθούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμη και αν ήταν προβληματικές στις 31/12/2019, δεδομένου ότι αναμένεται να εγκριθεί η τρίτη τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, καλώντας «τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη αυτό το ποσό, να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι την Παρασκευή».

Ήδη, έχουν γίνει πάνω από 114.000 αιτήσεις, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσό, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στους 250 χιλιάδες οι δικαιούχοι της ενίσχυσης των 300 – 534 ευρώ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε νωρίτερα ο κ. Σταϊκούρας, την ειδική αποζημίωση των 300 ή 534 ευρώ διεκδικούν περισσότεροι από 250.000 επαγγελματίες, οι οποίοι κράτησαν αναγκαστικά κλειστές τις επιχειρήσεις τους έως τις 18 Μαΐου ή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος