Εορταστικό “σαφάρι” ελέγχων για ανάσχεση της “Ο” – Στο τραπέζι το νέο πακέτο μέτρων

Σαρωτικοί οι έλεγχοι στη νυχτερινή Αθήνα και όχι μόνο τις γιορτές. Εκατοντάδες οι παραβάσεις, πολλά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αλλά και τα λουκέτα ακόμα και σε πασίγνωστα μαγαζιά. Σε ισχύ η πρώτη δέσμη μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, με σαφάρι ελέγχων, δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους. Τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν στα ύψη, με την Eπιτροπή να συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Oι ειδικοί θα καταθέσουν την τελική εισήγησή τους για το δεύτερο «πακέτο» μέτρων, που έχει ήδη εξαγγελθεί για το διάστημα μετά τις 3 Ιανουαρίου. Τα νέα αυτά μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση -καθώς επεξεργάζεται η επιτροπή διάφορα σενάρια για το ωράριο – τις αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

Στο μεταξύ, μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων σε δύο γνωστά κλαμπ στο Γκάζι και στην Ιερά Οδό. Στο πρώτο κλαμπ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και μπήκε λουκέτο 15 ημερών, καθώς δύο πελάτες είχαν πλαστό πιστοποιητικό. Στους ίδιους κόπηκε πρόστιμο από 3.000 ευρώ στον καθένα. Παράλληλα συνελήφθη ο υπεύθυνος. Στο άλλο κλαμπ επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ για παράβαση της αναστολής λειτουργίας που είχε επιβληθεί στο ίδιο κλαμπ πρόσφατα. Και εκεί συνελήφθη ο υπεύθυνος.

Παραμονή Χριστουγέννων διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα 85.498 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 657 παραβάσεις εκ των οποίων οι 502 αφορούσαν στη μη χρήση μάσκας. Συνελήφθησαν 7 άτομα ενώ 13 επιχειρήσεις στην επικράτεια υποχρεώθηκαν να κλείσουν για 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με την παράβαση.

Αντιμέτωποι με πρόστιμα που ενδέχεται να φτάνουν και το 1 εκ. ευρώ όσοι αισχροκερδούν και εκμεταλλεύονται την πανδημία, αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους, προειδοποιεί ο Υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος