Θ. Πλεύρης: Υπό συζήτηση ήπιες παρεμβάσεις για τη διασκέδαση – Νέα προειδοποίηση προς υγειονομικούς

Για ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση μίλησε σήμερα Παρασκευή (24/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας πως ότι αν και ακόμη είναι υπό συζήτηση θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Open ανέφερε ότι όσον αφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, «η βασική κατηγορία παρέμβασης έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης», καθώς όπως είπε, οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Έτσι στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Το σενάριο που εξετάζετε θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, και θα έχει χρονικό ορίζοντα 15 ημερών. «Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», συμπλήρωσε.

Mάσκες και πρόστιμα

Για τις μάσκες και αν υπάρχει πρόστιμο σχολίασε: «Να ξέρετε δεν είχε φύγει ποτέ η υποχρέωση της μάσκας σε κάποιες κατηγορίες με διοικητικό πρόστιμο άρα παραμένει το ίδιο. Εμείς τι κάναμε; Μέσα στην υπουργική απόφαση που έβγαινε και έλεγε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός δεδομένου και της επιδημιολογικής κατάστασης αλλά και επειδή τουλάχιστον στη διάρκεια των εορτών και στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει συνωστισμός για να είναι σαφές το μήνυμα το επεκτείναμε σε όλους τους χώρους. Άρα παραμένει με διοικητικό πρόστιμο».

Πιθανά τα περιοριστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους

«Βλέπουμε ότι σε πολλούς χώρους τηρείται η μάσκα. Δηλαδή τα στοιχεία που έχουμε και για τα θέατρα και για τα σινεμά βλέπουμε ότι τηρείται το μέτρο. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρξουν αλλαγές», συμπλήρωσε.

«Στα γήπεδα αντιθέτως – και μην πάμε μακριά, χθες όσοι είδαν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε γενικά ότι δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά», σημείωσε.

Ο κ. Πλεύρης απήυθυνε νέα προειδοποίηση προς τους υγειονομικούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και βρίσκονται σε αναστολή, επισημαίνοντας οτι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει έως και έξοδο από το ΕΣΥ για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η παράταση του μέτρου της αναστολής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος