Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην – Με χρόνο 1:29:03 πέτυχε ατομικό ρεκόρ

Array

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον αγώνα των 20 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα 35 χλμ. βάδην, η οποία πριν από λίγες ημέρες τερμάτισε πρώτη σε 2 ώρες 47 λεπτά στη διοργάνωση τα κατάφερε και πάλι ανεβάζοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου την Ελλάδα.

Η Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε ακόμη μία εκπληκτική κούρσα στα 20χλμ βάδην, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 1:29.03, κατέλαβε την πρώτη θέση και έκανε το νταμπλ στα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο, όπως μετέδωσε στο ertsports.gr

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν’ ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ.

Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν’ αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην – Με χρόνο 1:29:03 πέτυχε ατομικό ρεκόρ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την… Ιστορία.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17΄΄ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα. Η έτερη Ελληνίδα αθλήτρια του βάδην, Χριστίνα Παπαδοπούλου πέρασε ως 12η τη γραμμή του τερματισμού, κάνοντας χρόνο 1:35.19. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες είχαν την υποστήριξη των ομογενών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες κατά μήκος της διαδρομής.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην – Με χρόνο 1:29:03 πέτυχε ατομικό ρεκόρ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΜΟΝΑΧΟ 2022 / 6η ΜΕΡΑ (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Στις 16 Αυγούστου η αθλήτρια που εργαζόταν παράλληλα με τις προπονήσεις της είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 20 Αυγούστου κατέκτησε και το δεύτερο προσωπικό και της χώρας. Έτσι έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που το καταφέρνει! Σε πείσμα των αθλητικών παραγόντων που τη θεώρησαν μεγάλη σε ηλικία, έφτασε μόνη στην κορυφή.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην – Με χρόνο 1:29:03 πέτυχε ατομικό ρεκόρ

Εμφανώς συγκινημένη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε λίγη ώρα μετά τον τερματισμό στο υψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς της. Δείτε την συγκινητική απονομή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας όπως το μετέδωσε το ertsports.gr

Δείτε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος