«Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία» – Στην ΕΡΤ η μητέρα και η αδελφή της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη (video)

Array

Δικαιωμένη που οι κόποι του παιδιού της, της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, δικαιώθηκαν έστω και αργά νιώθει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας στα 35 χλμ. βάδην. Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Γιώτα από το τσιπουράδικο που διατηρεί η οικογένεια στην Καρδίτσα δηλώνει πολύ περήφανη γι’ αυτό που έκανε η 38χρονη κόρη της, χαρακτηρίζοντας την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο ως «κατόρθωμα».

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η 38χρονη αθλήτρια στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου της η κ. Γιώτα Ντρισμπιώτη δήλωσε ότι «όταν θέλεις κάτι πολύ το κατορθώνεις. Η Αντιγόνη ήθελε πάρα πολύ να συνεχίσει και το θέλει ακόμα».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία τερμάτισε σε 2 ώρες 47 λεπτά έκανε περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα αλλά περισσότερο την Καρδίτσα απ’ όπου κατάγεται.

Περιγράφοντας το πώς βίωσαν τον τερματισμό του αγώνα των 35 χλμ. βάδην η μητέρα της αθλήτριας εξιστόρησε ότι παράτησε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αφοσιώθηκε στην συγκλονιστική προσπάθεια της Αντιγόνης. Εκεί, στο τσιπουράδικο της μητέρας της, «Το Στέκι της Γιώτας» το χρυσό μετάλλιο πανηγυρίστηκε περισσότερο από οπουδήποτε.

«Μαζί με την Αντιγόνη είμαστε εδώ από το 1991 και στηρίζουμε τη μαμά» δήλωσε η Κωνσταντίνα, αδελφή της αθλήτριας που είδε και αυτή από την τηλεόραση τον άθλο της αδελφής της.

«Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία» – Στην ΕΡΤ η μητέρα και η αδελφή της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη (video)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΜΟΝΑΧΟ 2022 / 2η ΜΕΡΑ (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Μιλώντας για τον ηλικιακό ρατσισμό που βίωσε η αδελφή της, στερώντας της ταυτόχρονα τη βοήθεια σε χορηγούς και έσοδα από την Ομοσπονδία, η Κωνσταντίνα Ντρισμπιώτη ήταν αποκαλυπτική: «Δυστυχώς η στήριξη από την Πολιτεία δεν ήταν πολύ ενεργή τα τελευταία χρόνια». Και όπως είπε η ηλικία των 38 ετών της στέρησε το δικαίωμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υιοθετώ έναν αθλητή».

Ωστόσο, όπως δήλωσε «η Αντιγόνη δεν το έβαλε κάτω. Στεναχωρήθηκε αλλά ξέρει τις δυνατότητές της και απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία. Μπορείς να τα πραγματοποιήσεις όσο χρονών και να είσαι».

«Έλα μαμά – Έλα παιδάκι μου», ο διάλογος μετά το χρυσό

Σύμφωνα με την μητέρα της το πρόγραμμα της κόρης της που εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης και προπονείται ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

«Το πρωί, 8.00 – 10.00 πάει στην προπόνησή της, στις 11 το πρωί έρχεται στο μαγαζί. Αν προλάβει φεύγει για την απογευματινή προπόνηση διαφορετικά την κάνει τα μεσάνυχτα. Αυτή είναι η ρουτίνα της», δήλωσε η κ. Γιώτα συγκινημένη για την υπερπροσπάθεια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. Και όπως αποκάλυψεο μεταξύ τους διάλογος μετά το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο ήταν «έλα μαμά – Έλα παιδάκι μου» μια και η συγκίνηση δεν τους επέτρεπε κάτι περισσότερο. «Η μία βοηθάει την άλλη, νοιάζεται την άλλη και όλες μαζί κάνουμε μια ωραία ομάδα», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την ρεπόρτερ Ελπίδα Κουτσογιάννη.

Σε πείσμα των αθλητικών παραγόντων που τη θεώρησαν μεγάλη σε ηλικία, η 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα έφτασε μόνη στην κορυφή του αγωνίσματός της. Οι μοναδικοί πόροι… από τη σκληρή δουλειά στην οικογενειακή ταβέρνα και την συμπαράσταση των δικών της ανθρώπων που τώρα την καμαρώνουν δικαιωμένοι.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος