Ο προπονητής της Α. Ντρισμπιώτη: Είπε ότι κουράστηκε στα τελευταία 500μ. επειδή ήταν βαριά η σημαία- Επειδή «σήκωνε» όλη την Ελλάδα, είπα εγώ (audio)

«Μετά τον αγώνα, όταν μίλησα στην Αντιγόνη και της είπα ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, πού αισθάνθηκες πίεση, κούραση, μου είπε “στα τελευταία 500 μέτρα και αυτό όχι γιατί ήταν η κούραση των τελευταίων 34χλμ, αλλά επειδή μου έδωσαν την σημαία”. Ήταν πολύ μεγάλη και δεν μπορούσε να βαδίσει όπως πρέπει και κουράστηκε υπερβολικά. Εγώ είπα ότι της έπεσε βαριά η σημαία γιατί σήκωνε όλη την Ελλάδα». Την συγκινητική αυτή στιχομυθία μετέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, από το Μόναχο ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο προπονητής της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη που έκανε περήφανη την χώρα μας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Απαντώντας στον Μάκη Προβατά και την Νατάσα Μπαστέα στην εκπομπή «Η Σωστή Ώρα», το πώς κατόρθωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κατακτήσει το υψηλότερο σκαλί του βάθρου παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο κ. Κεφαλόπουλος περιέγραψε ενδεικτικά μια συζήτηση που είχε η «χρυσή» πρωταθλήτρια νωρίτερα σήμερα με την υπόλοιπα ελληνική ομάδα. «Πριν λίγο ήμασταν στο πρωινό και οι συναθλητές της την ρώτησαν για το μαγαζί στην Καρδίτσα και λέει «είμαι 38 χρονών και δουλεύω στο μαγαζί από τα 7, καταλαβαίνετε ότι έχω 31 χρόνια εκεί, σε όποια εργασία και αν ήσουν θα ζήταγες να βγεις στην σύνταξη». Οπότε αυτό το βίωμα, εκτός από την κούραση, της έχει δώσει και πολλά θετικά, ξέρει να παλεύει, να αγωνίζεται, ξέρει τις ανάγκες της αγοράς» .

«Υπάρχουν περίοδοι που η προπόνηση κατά μέσο όρο αγγίζει τα 30 χλμ, αλλά δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα. Για να αντέξεις αυτή την επιβάρυνση θέλει πάρα πολλές ώρες σε γυμναστήρια, σε μασάζ και διατροφή, δηλαδή πρέπει να είσαι αθλητής τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα γιατί τις υπόλοιπες 8 πρέπει να κοιμάσαι σίγουρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλόπουλος, περιγράφοντας την απαιτητική καθημερινότητα των αθλητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος