Δεν ξέρουμε τι προτίθεται να κάνει ο Πούτιν – Πώς αναλύουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι Λ. Ραπτάκης και Κ. Λάβδας (video)

Τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη της γενικευμένης ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία ανέλυσε ο ομογενής Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής στο Rhode Island των ΗΠΑ, ενώ ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κώστας Λάβδας, αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ σε αυτήν την εμπόλεμη σύρραξη.

«Νομίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να πάρει πιο αυστηρά μέτρα ώστε να μην προκύψει κάποιο άλλο θέμα στην περιοχή. Η Ευρώπη, ενωμένη με την Αμερική, πρέπει να μην αφήσει αυτή το θέμα (η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) να προχωρήσει. Είναι πολύ επικίνδυνο».

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτάκη, η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις «δεν παίρνουν σοβαρά τον Ταγίπ Ερντογάν». Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής τόνισε ότι η Ελλάδα μαζί με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους.

Στο χάρτη που παρουσίασαν οι «Συνδέσεις» αποτυπώνονται οι περιοχές sτην Ουκρανία που αναγνώρισε ο Πούτιν, λίγες ημέρες πριν από την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Τα πλήγματα εναντίον των υποδομών της Ουκρανίας

Δεν ξέρουμε τι προτίθεται να κάνει ο Πούτιν – Πώς αναλύουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι Λ. Ραπτάκης και Κ. Λάβδας (video)

Για το θέμα μίλησε επίσης και ο Κώστας Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε τι προτίθεται να κάνει ο Πούτιν». Και όπως επισήμανε στην ΕΡΤ οι επεκτατικές του βλέψεις περιλαμβάνουν τις περιοχές του αυτονομιστικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Βλαντίμιρ Πουτιν πλήττει τις υποδομές του Κιέβου για να μην μπορεί να αντισταθεί στην ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.

Μιλώντας για την Τουρκία ο κ. Λάβδας είπε ότι σαφώς και θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση καθώς παριστάνει τον “επιτήδειο ουδέτερο”, στάση που δεν δικαιολογείται ως μέλος του ΝΑΤΟ.

«Κάθε τέτοιου είδους πρόσκληση είναι απαραίτητη και για την ασφάλεια της Ουκρανίας και για να φανεί που πατάει η Τουρκία», επισήμανε ο κ. Λάβδας. «Ούτως ή άλλως οι κυρώσεις που επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στην Ρωσία είναι διαφορετικές από αυτές έχουν επιβάλλει σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος