Δ. Τζανακόπουλος στο Πρώτο: “Ψευτομαγκιές” και “κουτσαβακισμοί” οι κινήσεις Μητσοτάκη στην ΔΕΘ (audio)

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη νωρίτερα σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ότι η πρόταση των οικονομικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή, ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε χαρακτηριστικά, «Ποιος στόχος δεν είναι εφικτός; Ο στόχος περιορισμού των ανισοτήτων; Αυτό είναι ένα ιδεολογικό θέσφατο, από θέση αρχής το λέει ο κ. Σκυλακάκης, ότι δεν μπορούμε να περιορίζουμε τις ανισότητες μέσα σε μια κοινωνία. Είναι αμετανόητα νεοφιλελεύθερος και σκοπός της πολιτικής του είναι να ευνοήσει μια ελάχιστη μειοψηφία, όπως ακριβώς είναι και ο σκοπός της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Οικονόμου μπορεί να ρωτήσει τον κ. Σταϊκούρα ή να μάθει να κάνει προσθέσεις. Δεν νομίζω ότι το έχει και πολύ με τα δημοσιονομικά. Το κόστος των μέτρων τα οποία ανακοινώσαμε βρίσκεται στην περιοχή των 5 δισ. και με αυτή την έννοια είναι απολύτως εφικτά. Το θέμα είναι τι επιλογή κάνεις. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο γιατί έχει επιλέξει με την πολιτική της να στηρίζει πολύ μικρές μειοψηφίες, το 5% της ελληνικής κοινωνίας. Ο στόχος ο δικός μας, με την δέσμη των πολιτικών μας προτάσεων ως προς την άγρια πολιτική της ΝΔ, είναι να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Το δημοσιονομικό κόστος της αύξησης του κατώτατου μισθού δεν υπάρχει. Αντιθέτως το αποτέλεσμα θα ήταν αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που λαμβάνει το κράτος. Έμμεσες συνέπειες ως προς τον προϋπολογισμό έχει, αλλά στην πραγματικότητα τον ενισχύει, στο επίπεδο της κατανάλωσης».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των υγειονομικών, το σύνολο του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, βρίσκεται στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ για το πρώτο έτος δηλαδή για το 2022, είπε ο κ. Τζανακόπουλος. «Η κυβέρνηση αντιθέτως επέλεξε, για το 2021 να μειώσει τον προϋπολογισμό του εθνικού συστήματος υγείας και για το 2022 νομίζουμε ότι έχει ακριβώς την ίδια διάθεση».

Αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει περί πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πως «ο κ. Μητσοτάκης έβαλε το δίλημμα Μητσοτάκης ή χάος και ο κ. Τσίπρας εχθές του απάντησε ότι αν τολμάει μπορεί να προκηρύξει εκλογές. Αλλά σήμερα μαθαίνουμε ότι ο κ. Γεραπετρίτης τα μαζεύει άρον άρον, λέγοντας ότι δεν έχουμε απολύτως κανέναν λόγο να κάνουμε εκλογές. Επομένως όλες οι κινήσεις του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ είχαν στόχο έναν πρόσκαιρο εντυπωσιασμό και αναδείχθηκαν τελικά ως ψευτομαγκιές και κουτσαβακισμοί. Όπως είπε και ο κ. Τσίπρας, ας πάρει την ευθύνη να προκηρύξει αν τολμάει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της καταστροφικής κατάστασης που έχει προκαλέσει με την πανδημία, όταν τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε δραματικές εξελίξεις στο πεδίο αυτό με τον τρόπο που επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία. Ο ίδιος επέλεξε να προκαλέσει και επειδή ακριβώς συμπεριφέρεται ως Καίσαρας και ως Λουδοβίκος, σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκηρύξει εκλογές, γιατί τις φοβάται».

 

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, ότι δεν μπορεί κανείς να μην είναι καχύποπτος και να μην θεωρήσει ότι υπάρχουν δημοσκοπικές εταιρίες που παίζουν πολιτικά παιχνίδια.

Μεταξύ των αρνήσεων ή της σιωπής των πολιτικών κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά και της διαμόρφωσης μιας κυβερνητικής συμμαχίας μεσολαβούν εκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και θα είναι, τότε όλα τα κόμματα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά θα πρέπει να αναλάβουν και την σχετική ευθύνη αν θα προχωρήσουμε στην διαμόρφωση μια προοδευτικής κυβέρνησης. Το δίλημμα είναι καθαρό, ή προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή το χάος του κ. Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί ο τύπος περί «προοδευτικής κυβέρνησης με την εμπειρία των ΑΝΕΛ», ο κ. Τζανακόπουλος, είπε «εδώ ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι κάνει προοδευτική κυβέρνηση με τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Κυρανάκη, τον κ. Μπογδάνο και τους διάφορους ακροδεξιούς και φασίστες που έχει μαζέψει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Και συγκρίνουμε την ειδική συνθήκη του 2015, όπου υπήρχε μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε, που η συγκυβέρνηση Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ είχε οδηγήσει την χώρα στην χρεωκοπία, σε συνθήκες ακραίας ύφεσης  και ανθρωπιστικής κρίσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος