Δ. Σαρηγιάννης: Πρέπει να μπούμε σε “συνειδητοποιημένο” lockdown έως τις 16 Μαρτίου

Ανησυχητική είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, τόνισε ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών του ΑΠΘ, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο κ. Σαρηγιάννης, είπε ότι  είναι αναγκαία η λήψη πιο αυστηρών μέτρων για τουλάχιστον 10 ημέρες, για την αναχαίτιση της διασποράς, με τηλεργασία, αύξηση των τεστ κορονοϊού στους χώρους εργασίας, απολύμανση του αέρα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και περαιτέρω περιορισμούς στις μετακινήσεις. “Με αυτά τα μέτρα, περί τα μέσα Απριλίου, η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη”, επισήμανε ο καθηγητής.

“Είμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη καμπή και πρέπει όλοι μαζί να το λύσουμε, μπορούμε να μπούμε σε αυστηρό lockdown, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο, ο λόγος που τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε είναι ότι βλέπουμε ότι δεν αποδίδουν τα ενδιάμεσα μέτρα, σε συνδυασμό με την κούραση”, είπε χαρακτηριστικά.

“Πρέπει να μπούμε σε ένα συνειδητοποιημένο lockdown από σήμερα έως τις 16 Μαρτίου, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία, να συγκρατήσουμε το κύμα και να πάμε σε αποκλιμάκωση το Πάσχα”, κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος