Χ. Στεφανάδης στο Πρώτο: Αναγκαία τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας – Δεν είναι διχαστικά (audio)

«Τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι στη σωστή κατεύθυνση και αναγκαία από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο κίνδυνο με την πανδημία και τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ», τόνισε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ και καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τον Γιώργο Πίκουλα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι τα μέτρα δεν είναι διχαστικά, αντιθέτως προστατεύουν τη δημόσια Υγεία. «Ευνοούν αυτούς που εμβολιάστηκαν και περιορίζουν τις δραστηριότητες όσων αρνούνται για διάφορους λόγους, σεβαστούς ή όχι», επισήμανε ο κ. Στεφανάδης, λέγοντας πως είναι μια ρευστή κατάσταση και για το λόγιο αυτό τροποποιούνται η πολιτική της κυβέρνησης και η αντίδραση της κοινωνίας.

«Η οικονομία δεν ναυάγησε όπως ανέμεναν ορισμένοι. Ο τουρισμός, ειδικά ο εσωτερικός, πήγε ανέλπιστα καλά. Η μάχη με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται και τροποποιείται», υπογράμμισε.

Ο βουλευτής Σάμου χαρακτήρισε «ετερόκλητο» το αντιεμβολιαστικό κίνημα, λέγοντας πως συμμετέχουν άνθρωποι από αυτούς που φοβούνται μέχρι όσους έχουν περίεργες μεταφυσικές ανησυχίες.

Απηύθυνε έκκληση να υπάρχει σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων, ζητώντας να μην υπάρχουν συντεταγμένοι πολιτικοί χώροι που να αντιδρούν και να απορρίπτουν τα εμβόλια. «Είναι ένα μεγάλο όπλο, έχει ελεγχθεί με χιλιάδες μελέτες η ασφάλειά τους. Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Είναι λυπηρό έως εξοργιστικό να παρουσιάζονται κάποιοι μεμονωμένα και να τα αμφισβητούν», είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τις παρενέργειες, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί μετά από 20 ή 30 χρόνια, σημειώνοντας πως όταν προκύπτουν ανάλογα ζητήματα για φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, οι επιστήμονες και οι εταιρείες κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Ο κ. Στεφανάδης τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και των παιδιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος